Mainos

Räjähteineen lentokoneeseen yrittäneelle sakkotuomio

Joensuussa lentokoneeseen räjähdysaineiden kanssa yrittänyt 19-vuotias lieksalaismies tuomittiin tänään sakkoihin Joensuun käräjäoikeudessa. Tuomio määrättiin räjähdysvaarallisista aineista annetun lain ja sen määräysten rikkomisesta sekä vähäisestä huumausainerikoksesta. Mies jäi kiinni räjähteiden luvattomasta hallussapidosta viime maaliskuussa Joensuun lentoasemalla, kun hän oli pyrkimässä Helsinkiin lähdössä olevaan koneeseen.

Turvatarkastuksessa miehen käsimatkatavaroista löytyi 179 grammaa trotyyliä, kaksi tulilankaa, kaksi räjäytysnallia sekä 0,7 grammaa kannabista. Mies kiisti oikeudessa, kuten jutun esitutkinnassakin, tietävänsä mitään räjähteistä tai niiden alkuperästä. Miehen mukaan räjähteet olivat joutuneet hänen tietämättään hänen reppuunsa.

Syyttäjä vaati miehelle sakkorangaistusta. Teon tapahtuma-aikaan kyseisten säännösten rikkomisesta voitiin enimmillään tuomita vain sakkoja. Sittemmin laki on muuttunut ja myös vankeusrangaistukset ovat mahdollisia. Käräjäoikeus tuomitsi miehen 110 päiväsakkoon, josta kuitenkin vähennettiin pidätysaikaa vastaavat 28 päiväsakkoa eli miehen maksettavaksi jäi vajaat 500 euroa.

Poliisin mukaan jutun esitutkinnassa ei tullut esiin mitään siihen viittaavaa, että räjähdettä olisi ollut tarkoitus käyttää lentokoneessa. Epäilty oli aikanaan pari viikkoa tutkintavankeudessa. Miehellä on taustallaan lukuisia pikkurötöksiä, mutta ei vakavampia rikoksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.