Mainos

“Räjähteet ovat jo valmiina” – italialaistuomarille määrättiin turvasaattue

Sisilian mafia Cosa Nostra on palannut uhkailemaan italialaisia tuomareita.

Tuomari Nino di Matteolle on jouduttu määräämään ylimmän tason turvaluokitus mahdollisen murhayrityksen varalta.

La Republica -lehti kertoo poliisin luotetun lähteen paljastaneen, että Cosa Nostra suunnittelee Di Matteoon kohdistuvaa iskua. Lähde kertoi mafiapomojen kokoontumisesta, jossa oli mainittu räjähteiden olevan jo valmiina.

Di Matteo on tärkeässä osassa parhaillaan palermolaisessa bunkkerissa käytävässä oikeudenkäynnissä, jossa poliitikkoja ja mafian jäseniä syytetään salaisen sopimuksen solmimisesta 1990-luvulla.

Jo huhtikuussa poliisi sai haltuunsa nimettömän kirjeen, jossa puhuttiin tuomariin kohdistuvan iskun valmistelusta. Suunnitelmien takana uskotaan olevan Matteo Messina Denaro, jo 20 vuotta lakia pakoillut Cosa Nostran johtaja.

Di Matteo kulkee nyt yhdeksän Gis-erikoisryhmään kuuluvan sotilaspoliisin saattuessa. Lisäksi tuomarin asunnon edessä on jatkuva vartio. Italiassa on tällä hetkellä vain parikymmentä henkilöä, joille on määrätty saman tason turvajärjestelyt.

Cosa Nostra tappoi vuonna 1993 kahdessa näyttävässä autopommi-iskussa mafianvastaiset tuomarit Giovanni Falconen ja Paolo Borsellinon saattueineen. Heistä on sittemmin tullut kansallissankareita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.