Mainos

Räjähdystuhoja raivataan Moskovassa

Kymmenien ihmisten pelätään hautautuneen eilisiltaisessa räjähdyksessä sortuneen kerrostalon raunioihin Moskovassa. Pelastustyöt ja raivaukset jatkuvat edelleen.

Ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ja viisi loukkaantunut voimakkaassa räjähdyksessä, joka vavisutti moskovalaista kerrostaloa illalla hieman ennen yhtätoista. Lisäksi kymmenien ihmisten pelätään hautautuneen räjähdyksessä sortuneen kerrostalon raunioihin.

Viisikerroksisen rakennuksen neljä ylintä kerrosta romahti osittain myöhään eilisiltana Moskovassa. Venäjän viranomaiset arvelevat, että kyse on kaasuräjähdyksestä.

Uutistoimisto Itar-Tassin tietojen mukaan tuhoutuneissa huoneistoissa asui kaikkiaan 48 ihmistä. Kaikkiaan 22 räjähdyksestä pelastunutta vietiin turvaan läheiseen hotelliin, ja kahdentoista tiedetään olevan matkoilla. Loppujen pelätään olevan yhä loukussa raunioissa.

Räjähdyksen syy epäselvä

Räjähdyksen aiheuttajasta ei ollut vielä aamuyöstä täyttä varmuutta. Viranomaiset arvelivat, että kyse on kaasuräjähdyksestä.

Myös presidentti Vladimir Putinin paikalle lähettämä hätäministeri Sergei Shoiku piti tuoreeltaan kaasuvuotoa todennäköisimpänä syynä onnettomuuteen.

Venäjän viranomaiset eivät kuitenkaan pitäneet mahdottomana, että kyseessä saattaisi olla myös terrori-isku.
Talon asukkaat kertoivat uutistoimisto Reutersille haistaneensa ruudin hajua ennen räjähdystä. Uutistoimisto Itar-Tassin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan onnettomuuspaikalta ei ole kuitenkaan löydetty merkkejä räjähteistä.

Vuonna 1999 yli 300 ihmistä kuoli asuinkortteleissa sattuneessa sarjassa voimakkaita räjähdyksiä Moskovassa ja Volgodonskissa Etelä-Venäjällä. Tuolloin räjähdyksistä syytettiin tshetsheenikapinallisia.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 21.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.