Mainos

Räjähdysmäinen tehdaspalo Rajamäellä

Tynnyrien pintakäsittely- ja puhdistuslaitos syttyi räjähdysmäisesti tuleen aamupäivällä Nurmijärven Rajamäellä. Palossa loukkaantui sen syttymisvaiheessa yksi työntekijä.

Palon alkuvaiheessa savunmuodostus oli niin rajua, että ihmisiä kehotettiin myrkylliseksi luonnehditun savun takia pysymään sisätiloissa. Liikennettä neuvottiin kiertämään paloalue. Läheinen koulu ja ammattioppilaitos evakuoitiin.

Tulipalo Jussilankujalla sijaitsevalla teollisuusalueella syttyi hitsauskipinästä kello 10:n jälkeen. Tulipaloa seurannut räjähdys rikkoi noin kolmentuhannen neliö suuruisen teollisuushallissa seiniä ja levisi hallin koko toiseen päähän. Paloa sammuttamaan hälytettiin useita lähipaikkakuntien palokuntia.

Palon sammutustöitä haittasivat räjähtävät tynnyrit, ja pelastustoimet jouduttiin keskittämään hallin ehjän päädyn varjeluun ja palavien seinien sammuttamiseen. Itse savunmuodostus väheni jo tunnissa, mutta rakennuksen seinät paloivat vielä puolenpäivän aikaan. Laitoksessa käsitellään käytettyjä teräs- ja muovitynnyreitä. Ne puhdistetaan ja maalataan tai pintakäsitellään uudelleen. Teollisuusalueella sijaitsee useita halleja. Tynnyrimaalaamo toimi niistä yhdessä.

Ohjeita kansalaisille

Pahimman savunmuodostuksen aikaan viranomaiset kehottivat asukkaista pysyttelemään sisätiloissa ja sulkemaan asunnoista ilmanvaihdon. Jos myrkylliseksi luokiteltua savua kuitenkin oli päässyt sisätiloihin, piti lähteä asunnosta ulos. Palopaikalta on matkaa lähimpiin asuntoihin puolisen kilometriä ja Rajamäen keskustaan noin kilometri.

Puolen päivän jälkeen sammuttaminen oli edennyt loppuvaiheeseen eikä myrkyllistä savua juuri enää syntynyt. Tynnyrienkäsittelylaitos käsittää kolme hallia, joista yksi tuhoutui palossa täysin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.