Mainos

Räjähdys vaurioitti Kreikan olympiakomitean toimistoa

Räjähdys vaurioitti Kreikan olympiakomitean toimistoa myöhään eilen Ateenassa. Poliisin mukaan räjähdyksen aiheutti kaasukanisterista tehty pommi. Onnettomuudessa ei loukkaantunut kukaan.

Nimettömänä pysytellyt soittaja ilmoitti ateenalaiselle sanomalehdelle, että räjäytyksen takana on vasemmistolainen sissiryhmä. Poliisin mukaan ryhmä on sanonut vastustavansa Ateenan pyrkimystä olympiaisännäksi.

Poliisi aikoo tutkia väitteen todenperäisyyden, eikä pidä iskua vakavana. Pommi vaurioitti uusklassisen rakennuksen sisäänkäyntiä

Pommi ei vaikuta Ateenan mahdollisuuksiin

Ateenaa vuoden 2004 kesäolympialaisten isännäksi ajava organisaatio ilmoitti kerkeästi heti tänään, ettei sunnuntainen pommiräjähdys Kreikan olympiakomitean oven edessä vaikuta millään tavalla Ateenan hakemukseen.

- Yllätyimme iskusta, mutta se ei vaikuta meidän toimiimme mitenkään, sillä kyseessä oli vain muutaman nuorukaisen heittämät bensakanisterit, eräs Ateenan organisaation jäsen kertoi.

Iskun tekijäksi ilmoittatui nimettömän soittajan välityksellä vasemmistolainen Ateenan kisaisännyyttä vastustava ryhmä.
-Ilmaisimme mielipiteemme tällä tavalla ja lupaamme, että jatkossa tapahtuu lisää, ateenalaiseen lehteen soittanut ryhmän edustaja sanoi.

Silminnäkijöiden mukaan sunnuntain välikohtauksessa ei käynyt kovin kummoisesti. Itsekyhätty palopommi korvensi ainostaan Ateenan keskustassa sijaitsevan kohteensa ulko-ovea.

Kansainvälinen olympiakomitea valitsee vuoden 2004 kisojen isännän perjantaina Lausannessa. Ehdolla ovat Ateenan ohella Buenos Aires, Kapkaupunki, Rooma ja Tukholma, jonka hakemusta on yritetty vastustaa myös pommi-iskuilla.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.