Mainos

Räjähdys surmasi lapsia Afganistanissa

Pommi räjähti poliisin ja kyläläisten keräännyttyä palamaan syttyneen auton ympärille.

Afganistanissa presidentinvaalien jälkeinen rauha rikkoutui tänään, kun kolme rakettihyökkäystä ravisutti maan pääkaupunkia Kabulia. Aiemmin päivällä kerrottiin myös kolmen afganistanilaislapsen ja kahden amerikkalaissotilaan kuolleen pommi-iskuissa.

Afganistanilaiset olivat toivoneet, että viikko sitten pidetyt vaalit olisivat vieneet sotien runtelemaa maata kohti rauhallisempia aikoja.

Rakettihyökkäyksissä haavoittui alustavien tietojen mukaan ainakin yksi ihminen.

Kolme lasta kuoli

Kolme lasta ja yksi poliisi saivat surmansa maan kaakkoisosassa tehdyssä pommi-iskussa. Iskun tekijät olivat sytyttäneet kuorma-auton tuleen ja räjäyttäneet kauko-ohjauksella ajoneuvoon sijoitetun pommin, kun paikalle oli rynnännyt uteliaita kyläläisiä ja poliiseja.

- Yksi poliisipäällikön henkivartijoista kuoli heti samoin kuin kolme lasta, jotka olivat kerääntyneet katsomaan paloa, kertoi paikallinen asukas myöhään eilen tehdyn hyökkäyksen vaatimista uhreista.

Karzai: Vain islamin viholliset pystyvät tähän

Presidentti Hamid Karzai tuomitsi iskun ja sanoi vain islamin vihollisten voivan syyllistyä moiseen pyhän ramadan-kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Kaksi amerikkalaissotilasta kuoli samankaltaisessa pommihyökkäyksessä eteläisessä Uruzganin maakunnassa. Yhdysvaltain asevoimien mukaan kolme sotilasta haavoittui torstaina tehdyssä iskussa.

Afganistanissa on pelätty uusia väkivaltaisuuksia, kun turvatoimia hellitettiin presidentinvaalien jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.