Mainos

Räjähdys ravisutti Irakin kansalliskokouksen rakennusta

Räjähdykset ovat ravisuttaneet Bagdadin keskustassa sijaitsevaa Rasheed-hotellia, jossa on käynnissä Irakin kansalliskokous.

Silminnäkijöiden mukaan rakennuksen kulmille ammuttiin ainakin kolme kranaattia.

Irakin sisäministeriön mukaan iskussa kuoli alustavien tietojen mukaan yksi ihminen ja viisi haavoittui.

Myös keskustan Haifa-kadulla ammuskeltiin, kun asukkaat kapinoivat Yhdysvaltain alueelle kokouksen ajaksi asettamaa ulkonaliikkumiskieltoa vastaan.

Irakille kansallisneuvosto

Irakissa alkaneen kansalliskokouksen on määrä valita maalle väliaikainen kansallisneuvosto.

Bagdadissa valittava satahenkinen neuvosto toimii lakiasäätävänä elimenä ennen yleisiä vaaleja. Se päättää budjetista ja toimii hallituksen neuvonantajana. Kahden kolmasosan enemmistöllä se voi kumota Irakin hallituksen päätöksen.

Kokousta siirrettiin kertaalleen, kun YK:n pääsihteeri Kofi Annan pyysi lykkäystä boikotoivien ryhmien taivuttelemiseksi mukaan.

Taistelujen Irakissa ovat jatkuneet tänäänkin. Neuvottelut taistelujen lopettamiseksi Najafissa kariutuivat. Irakin hallitus on ryhtynyt uudelleen sotatoimiin Najafin shiiataistelijoita vastaan. Pääosin shiojen Mahdi-joukkoja vastaan ovat kuitenkin taistelleet Yhdysvaltain sotilaat. Irakin hallitus ja shiataistelijoiden johtaja Muqtada al-sadr ovat syyttäneet toisiaan neuvottelujen kariutumisesta.

(MTV3-STT)

Irakin kansallinen konferenssi on alkanut kiihkeissä tunnelmissa. Joukko osallistujia marssi ulos vastalauseena Najafin taisteluille.

(Seitsemän uutiset 15.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.