Mainos

Räjähdyksen taustalla ompelutarvikeyrittäjien kaunat

Pietarsaaressa maanantaina tapahtuneen räjähdyksen taustalla lienevät kahden ompelutarvikealan yrittäjän keskinäiset vanhat kaunat.

P-saari

Pietarsaaressa ilmestyvän sanomalehti Jakobstads Tidningin mukaan räjähteet toi Pietarsaareen porvoolainen nappitehtailija, joka itse itse menehtyi räjähdyksessä. Lehden mukaan yrittäjät ovat olleet aiemmin liikesuhteessa, mutta pietarsaarelainen ompelutarvikealan yrittäjä lopetti yhteistyön porvoolaisen kanssa jo vuosia sitten.

Lehdessä haastatellun pietarsaarelaisyrittäjän mukaan häntä on uhkailtu kirjeitse ja hänen liiketilojaan on yritetty polttaa kahteen eri otteeseen vuosikymmenen alussa. Rikoskomisario Jari Neulaniemi keskusrikospoliisista ei vahvista lehdessä olleita tietoja. Poliisi ei anna julkisuuteen henkilöiden nimiä, jotta omaisille ei aiheudu tarpeetonta kärsimystä, hän sanoo.

Pietarsaarelaisyrittäjä on tässä tapauksessa päättänyt itse tulla julkisuuteen. Neulaniemen mukaan tiedot tuhopolttoyrityksistä johtavat siihen, että tutkimuksessa joudutaan katsomaan asioita pitemmältä ajalta.

Arvoitukseksi jäänee se, oliko porvoolaismiehen tarkoituksena vahingoittaa räjähteillä entistä liiketuttavaansa vai tämän omaisuutta. Pommi tai räjähdysaine räjähti kesken matkan kostajan käsiin Pietarsaaren keskustassa.

Laboratoriotutkimukset räjähdysaineen laadun selvittämiseksi jatkuvat edelleen. Niin ikään asianomistajien kuulemiset vahinkojen laajuuden selvittämiseksi jatkuvat vielä viikkoja. Voimakas räjähdys aiheutti suuria aineellisia vahinkoja Isollakadulla. Ikkunoita ja liikkeiden irtaimistoa rikkoutui, lisäksi räjähdys vaurioitti katuvarressa parkissa olleita autoja.

Poliisi selvittää edelleen porvoolaismiehen liikkeitä ennen räjähdystä. Neulaniemen mukaan mies ei kuitenkaan tullut Porvoosta suoraan Pietarsaareen, vaan koukkasi sinne pitemmän matkan yhteydessä. Tarkka kulkureitti ei ole toistaiseksi tiedossa. Hän käytti matkallaan julkisia kulkuvälineitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.