Mainos

Räjähdetehdas paloi pahoin Lapualla

Räjähdysaineita valmistava tehdas on palanut viime yönä Lapualla. Henkilövahinkoja ei todennäköisesti sattunut, mutta tehdas sisältöineen tuhoutui.

Turvatekniikan keskus Tukes on nimittänyt kahden hengen tutkijaryhmän selvittämään tehtaan paloa. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa tapahtumien kulku ja olosuhteet tulipalon sattuessa sekä tulipaloon johtaneet syyt. Raportti valmistuu helmikuun loppuun mennessä.

Tukes aikoo tehdä ehdotuksen toimenpiteistä vastaavanlaisten onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseksi.

Vajaat viisi tonnia valmiita räjähteitä sisältävän tehtaan annettiin turvallisuussyistä palaa rauhassa. Iltapäivällä tehdas paloi edelleen. Sammutusmiehistön on tarkoitus mennä palopaikalle tiistaina kello 13.

Asukkaat eivät ole vaarassa

Palopaikka sijaitsee useiden kilometrien päässä asutuksesta, eikä palosta aiheudu vaaraa paikallisille asukkaille. Palon aiheuttamien vahinkojen suuruudesta ja syttymissyystä saadaan tietoa vasta, kun palopaikkaa päästään tutkimaan.

- Palo syttyi myöhään sunnuntaina, ja samaan aikaan paikalla oli raju myrsky. Ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa, sanoi toimitusjohtaja Seppo Savola.

Lapuan Räjähdysainepalvelun tehtaassa valmistettiin räjähteitä louhintaan ja kivenmurskaukseen.

- Vakuutukset ovat kunnossa, ja uusi tehdas nousee aikaisintaan puolen vuoden päästä. Tehdas työllistää pari henkilöä, Savola sanoo.

Savolan mukaan yhtiö pystyy palosta huolimatta toimittamaan asiakkaille räjähteitä. Niitä haetaan muualta niin kauan kuin omaa valmistusta ei ole.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.