Mainos

Räjähderikoksesta epäilty päästettiin vapaalle

Räjähdetarvikkeita säilyttäneen jyväskyläläismiehen tarkoitus ei poliisin mukaan ollut muiden ihmisten vahingoittaminen. Keski-Suomen käräjäoikeus päätti tänään vapauttaa miehen poliisin esityksestä. Poliisi ei löytänyt todennäköisiä syitä yleisvaarallisen rikoksen valmisteluun.

Tutkinnanjohtaja Heikki Miilunpohjan mukaan mies säilytti räjähdetarvikkeita harrastusmielessä ja pro gradu -lopputyötään varten. Lopputyöhön sisältyy kemiallisten kokeiden tekemistä.

Mies vangittiin, kun hänen kotoaan Jyväskylän Säynätsalosta löytyi lähes 200 kiloa pulvereita ja nesteitä, muun muassa mangaanioksidia.

Myöhemmin poliisi löysi reilut 50 kiloa lisää miehelle kuuluvia räjähdekemikaaleja Sulun kaupunginosasta Jyväskylästä. Kemikaalit olivat säilössä kerrostalon kellarivarastossa. Mies oli asunut Sulussa ennen muuttoaan nykyiseen asuntoonsa Säynätsalossa.

Miestä epäillään edelleen räjähderikoksesta.

Mies keräili räjähteitä pitkään

Miehen asianajaja Jussi Kärkkäinen toteaa, että hänen päämiehensä on kiistänyt räjäytysaikeet alusta lähtien. Mies kuitenkin myöntää säilyttäneensä kemikaaleja ajattelemattomasti.

Kärkkäisen mukaan kemikaalit eivät olisi kuitenkaan voineet räjähtää säilytyspaikoissa itsekseen.

– Päämieheni on harmissaan, kun tästä on tullut tämmöinen kohu. Hän on pahoillaan, jos on aiheuttanut jollekin mielipahaa tai rauhattomuutta, Kärkkäinen kommentoi.

Asianajajan mukaan hänen päämiehensä on keräillyt räjähdetarvikkeita jo useita vuosia. Hän on hankkinut niitä muun muassa ulkomaisista nettikaupoista.

Tarvikkeita on kerääntynyt vähitellen lisää ja lisää. Kyse ei siis ole siitä, että hän olisi yhtäkkiä hankkinut mittavan määrän räjähteiksi soveltuvia kemikaaleja.

Tutkinnanjohtaja Heikki Miilunpohja vahvistaa, että epäilty mies ymmärtää toimineensa väärin.

– Hän myöntää, että tässä kohtaa meni pieleen. Hänellä oli aikomus hävittää räjähdetarvikkeita jo aiemmin, mutta se jäi, Miilunpohja toteaa.

Räjähderikoksesta epäilty mies on 31-vuotias ja opiskelee kemiaa Jyväskylän yliopistossa. Hänellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Poliisi jatkaa jutun esitutkintaa räjähderikoksen osalta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.