Mainos

Räjähdemies yritti lennolle Joensuussa

Joensuun käräjäoikeus vangitsi aamulla miehen, joka yritti eilen viedä lentokoneeseen räjähteitä Joensuussa. Mies kiistää tienneensä räjähteistä.

Räjähdysainetta mukanaan kuljettanut 19-vuotias mies jäi kiinni Joensuun lentoaseman turvatarkastuksessa myöhään eilisiltana. Poliisikuulustelussa mies kiisti tienneensä räjähteestä mitään.

MTV:n uutisten tietojen mukaan kenttähenkilöstö sai vihjeen asiasta jo ennakkoon. Mies vangittiin tänään.

Räjähteitä kuljettanut mies oli lähdössä ATR-tyyppisellä koneella iltayhdeksältä Joensuusta Helsinkiin. Turvatarkastuksessa miehen käsimatkatavaroista löytyi 200 grammaa TNT-trotyyliä, kaksi nallia ja tulilankaa sekä pieni määrä huumeita.

- Rakeista räjähdysainetta oli pieni pussillinen. Mies kiisti poliisikuulusteluissa tienneensä mitään räjähteestä tai sen alkuperästä, rikoskomisario Jorma Alvila Joensuun poliisilaitokselta kertoo.

Pohjois-Karjalasta kotoisin olevalla 19-vuotiaalla miehellä on jo pitkä rikostausta, kaikkiaan kymmenkunta pahoinpitelyrikosta. Poliisi ei tässä vaiheessa osaa arvioida mihin mies oli aikonut räjähteitä käyttää. Asiaa tutkitaan yleisvaarallisen rikoksen valmisteluna.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan Joensuun kenttähenkilöstöä olisi ennakkoon jopa varoitettu koneeseen tulossa olevasta miehestä. Saman tiedon mukaan mies olisi kentällä jo tunnistettu tämän vihjeen perusteella. Poliisi ei kuitenkaan vahvista tällaista ennakkovaroitusta.

Harvinainen tapaus

Maailmalla on tullut tietoon vain hyvin harvoja tapauksia, jolloin lentokoneeseen olisi yritetty kuljettaa räjähteitä. Joensuun lentoasemalla paljastunut räjähteiden kuljetusyritys on Suomessa tiettävästi lajissaan ensimmäinen.

- Kyseessä on erittäin harvinainen tapaus sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Maailmalta tiedetään vain muutama tapaus, toteaa Finnairin turvapäällikkö Kaarlo Karvonen.

-Tapaus osoittaa, että turvatarkastusjärjestelmä on laadukas ja toimii tarkoitetulla tavalla, Karvonen jatkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.