Mainos

Raivokas tuuli kaatoi puita ja irrotti veneitä

Ensimmäinen syysmyrsky kaatoi puita tänään eri puolilla eteläistä Suomea. Myrsky raivosi voimakkaana iltapäivään asti Uudellamaalla, Itä-Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Hämeessä ja Varsinais-Suomessa. Iltaa kohti tuulen voima kuitenkin laantui.

Aamun aikana rankkasade ja tuuli kaatoivat puita teille ja voimalinjoille kaikkialla eteläisessä Suomessa. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa oli kymmeniä laajahkoja sähkökatkoja, joita korjattiin koko päivä.

Voimakas itätuuli irrotti myös veneitä laitureista ja lisäksi niitä kolhiutui laitureita ja toisiaan vasten. Veneiden metsästys työllisti jonkin verran merivartiostoa, enemmän kuitenkin pelastuslaitoksia. Esimerkiksi Suomenlahdella yksi vene ajoi karille myrskyn vuoksi. Palolaitosten kiireitä lisäsivät myös irrallaan repsottaneet kattopellit, joita ne joutuivat naulailemaan kiinni.

Huipuissa tuuli nousi itäisellä Suomenlahdella 25 metriin sekunnissa. Katamaraanien ja kantosiipialusten aamupäivän vuorot peruttiin ja kaksi risteilyalusta, joiden oli määrä piipahtaa Helsingissä, muuttivat reittejään. Ruotsin-laivat ja rahtilaivat kuitenkin kulkivat normaalisti.

Myrskyn katkomien puiden ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.