Raivoavat metsäpalot uhkaavat Ateenaa

Myös Kyproksella 50 kilometrin päässä pääkaupungista Nikosiasta roihuavat palot uhkaavat alueen kuuluisia keskiaikaisia kirkkoja.

Sadat palomiehet ja sotilaat taistelevat Kreikan pääkaupungin Ateenan lähellä riehuvaa metsäpaloa vastaan.

Parnitha-vuoren rinteillä riehuvaa paloa on sammuttamassa yli sata palomiestä, noin 300 sotilasta, neljä lentokonetta ja kaksi helikopteria sekä kymmeniä sammutusautoja.

Tuulten tyyntyminen on helpottanut sammuttajien työtä. Liekit eivät enää uhkaa asuintaloja, kertovat viranomaiset.

Kreikka on saanut sammutustöihin apua myös ulkomailta muun muassa Italiasta ja Ranskasta. Palo on jo tuhonnut yli tuhat hehtaaria mänty- ja kuusimetsää, arvioivat viranomaiset.

Viikon kestäneen helleaallon seurauksena Kreikassa on tällä viikolla ollut yli 130 maastopaloa.

Myös Kypros pyytää sammutusapua ulkomailta

Kypros on vedonnut ulkomaihin saarella roihuavien metsäpalojen taltuttamiseksi. Jo viikon kestäneet helteet ovat paahtaneet maaperän rutikuivaksi, ja useita kyliä on jouduttu evakuoimaan kovien tuulten kirittämien palojen tieltä.

Noin 50 kilometrin päässä pääkaupungista Nikosiasta roihuavat palot uhkaavat myös Troodoksen alueen kuuluisia keskiaikaisia kirkkoja. Kirkot kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle.

Kyproksen maatalousministeriön mukaan Italia ja Israel ovat jo luvanneet apua palojen sammuttamiseen. Britannian sotilastukikohdan helikopterit sekä YK:n saarella olevat joukot ovat myös auttaneet sammutustöissä.

Kyproksella on pulaa erityisesti sammutustöihin tarvittavasta lentokalustosta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat