Mainos

Raivo repesi Missourissa: Poliisi ampui aseettoman teinipojan

Yhdysvalloissa Missourissa on mellakoitu poliisin ammuttua viikonloppuna aseettoman tummaihoisen teinipojan.

Poliisi ampui 18-vuotiaan Michael Brownin kuoliaaksi Fergusonin kaupungissa lauantaina, kertoo CNN. Tapaus on herättänyt raivoa, sillä silminnäkijöiden ja poliisin kertomukset tapahtumista eroavat täysin toisistaan.

Silminnäkijöiden mukaan Brown oli ollut aseeton ja nostanut kätensä ilmaan poliisin ampuessa tämän.

Poliisin mukaan tilanne oli saanut alkunsa Brownin käytyä käsiksi poliisiin. Viranomaisten mukaan nuorukaisen ampunut poliisi oli yrittänyt juuri nousta autostaan, kun Brown oli tönäissyt hänet sinne takaisin. Poliisin mukaan Brown oli myös yrittänyt napata tämän aseen.

Brown ammuttiin kuoliaaksi lopulta noin 10 metrin päässä poliisiautosta. Nuorukaista oli ammuttu useammin kuin kerran.

St. Louisin poliisijohtaja Jon Belmarin mukaan kaikki tapahtumapaikalta kerätyt hylsyt olivat peräisin poliisin aseesta. Poliisijohtajan mukaan kuolinsyytutkimuksessa varmistuu, kuinka monta kertaa nuorukaista ammuttiin.

– Mutta se oli useampi kuin vain muutama, poliisijohtaja kommentoi CNN:lle.

Silminnäkijöiden kertomuksista ei käy ilmi, että Brown olisi ollut aloitteentekijä ennen ampumista.

Muistotilaisuus puhkesi mellakoinniksi

Fergusonissa järjestettiin eilen kynttilävalvojaiset Brownin muistoksi. Rauhanomainen tilaisuus puhkesi kuitenkin mellakoinniksi, kun tapahtuman osanottajat alkoivat heitellä poliisia pulloilla ja potkivat poliisiautoja. Nuoret miehet polvistuivat lisäksi tapahtumaa järkähtämättöminä valvoneiden poliisien eteen, nostaen käsiään ylös antautumisen merkiksi.

– Ihmiset ovat todella vihaisia ja turhautuneita, lähistöllä asuva Antonio French totesi CNN:n haastattelussa.

– Heillä ei ole luottamusta järjestelmään ja tällaista tapahtuu usein tässä maassa ja nyt se on kiehunut yli. Ihmiset ovat vihaisia ja etsivät syytä päästä tuo viha valloilleen.

Mielenosoittajat päätyivät myös ryöstelemään ja hajottamaan paikkoja. Raivostuneen ryöstelyn kohteeksi joutui muun muassa paikallinen bensa-asema, josta Brownin surmaan johtaneiden tapahtumien kerrottiin saaneen alkunsa. Nuorukaisen ja tämän ystävän epäiltiin tehneen bensa-asemalla pikkunäpistyksen ja vieneen sieltä purkkaa tai tupakkaa.

Pojan ampunut poliisi on palkallisella virkavapaalla tapauksen tutkimusten ajan. Hän on työskennellyt poliisissa kuusi vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.