Mainos

Raitiovaunuturman tutkimukset jatkuivat kiertoajolla

Helsingin keskustassa tapahtuneen raitiovaunuturman tutkimukset ovat jatkuneet varhain tänään. Onnettomuustutkintalautakunta ajoi aamuviiden aikaan raitiovaunulla Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta ja tarkasteli liikenteen risteyskohtaa.

Motoristin menehtymiseen johtaneen kuolonturman tutkimuksiin, lisäkuulusteluihin ja pöytäkirjan kirjoittamiseen puolestaan kuluu poliisilta aikaa vielä ensi viikko. Sen jälkeen pöytäkirjat annetaan asianosaisille loppulausuntoa varten. Siihen kulunee aikaa arviolta pari-kolme viikkoa.

Motoristin nopeutta ei ole voitu todentaa

Raitiovaunun ja moottoripyöräilijän törmäys tapahtui vajaat pari viikkoa sitten, maanantaina 21. heinäkuuta iltaviiden aikaan. Motoristi kuoli heti, raitiovaunu suistui kiskoilta ja törmäsi tavaratalon seinään Kolmen sepän aukion kulmassa.

Tähänastisissa poliisitutkimuksissa on selvinnyt, että ennen törmäystä raitiovaunun kuljettaja menetti hetkeksi kuumassa vaunussa tajuntansa. Raitiovaunu oli kääntymässä Mannerheimintieltä Aleksille, ja törmäyshetkellä sen vauhti oli vaunun tietokoneen mukaan 46 kilometriä tunnissa. Samaan aikaan Erottajan suunnalta odotti valojen vaihtumista kolme henkilöautoa.

Kulkusuunnalta vasemmalla oli liettualainen henkilöauto, sen vieressä helsinkiläinen taksi ja reunimmaisena jalkakäytävän vieressä yksityisen suomalaisen ohjaama henkilöauto. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Antero Jokinen on kuulustellut kumpaakin suomalaista autoilijaa. Turistina Helsingissä ollutta liettualaista ei ole tavoitettu.

Tähänastisten selvitysten mukaan moottoripyörä oli ajanut autojen välistä ennen törmäystä raitiovaunuun. Suomalainen taksinkuljettaja ehti nähdä törmäyksestä vain välähdyksen, toinen suomalainen autoilija ei sitäkään. Tutkinnanjohtajan mukaan motoristin nopeutta törmäyshetkellä ei ole voitu todentaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.