Raitiovaunuturman silminnäkijöitä kuultu

Poliisi on kuulustellut Helsingin eilisen raitiovaunuturman silminnäkijöitä.

Moottoripyöräilijä kuoli onnettomuudessa


Helsingin poliisi aloitti iltapäivällä raitiovaunuturman silminnäkijöiden kuulustelut. Poliisi kuulusteli muun muassa liikennevaloissa olleita kahta autonkuljettajaa.

Onnettomuuteen joutunut raitiovaunu ajoi ilmeisesti kovalla vauhdilla päin punaisia valoja ennen suistumistaan kiskoilta. Silminnäkijöiden mukaan raitiovaunu kiisi ennen suistumistaan vasemman puolen pyörät ilmassa.

Tutkinnanjohtajan rikoskomisario Antero Jokisen mukaan raitiovaunun kuljettaja on yhä sairaalassa järkyttyneessä tilassa, eikä häntä ole vielä kuulusteltu. Poliisin tekninen tutkinta onnettomuuspaikalta valmistuu myöhemmin. Risteyksen liikennevaloissa ei Jokisen mukaan ollut vikaa.

HKL:n alustavien tutkimusten mukaan radalta suistuminen ei johtunut raitiovaunun pyöristä tai radassa olleesta viasta, sillä pyörät ja rata olivat hyväkuntoisia.

Raitiovaunu ja moottoripyörä törmäsivät Helsingin ydinkeskustassa eilen kello 17:n aikaan, kun raitiovaunu suistui kiskoiltaan päin Stockmannin tavaratalon seinää Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä. Motoristi jäi raitiovaunun alle ja kuoli.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat