Mainos

Raitiovaunut kolaroivat Ruotsissa päivittäin

Ruotsin liikennetutkimuslaitoksen mukaan autojen ja raitiovaunujen kolarit johtuvat useimmiten siitä, ettei autoilija huomaa raitiovaunua, arvioi vaunun nopeuden väärin tai ei ole huomannut, tajunnut tai edes piitannut liikennevaloista.

Raitiovaunuonnettomuudet ovat Ruotsissa erittäin yleisiä, selviää maan liikennetutkimuslaitoksen VTI:n tutkimuksesta. Sen mukaan raitiovaunut kolaroivat autojen kanssa keskimäärin joka päivä.

Eniten tällaisia kolareita, noin 320 vuodessa, sattuu Göteborgissa, jossa on myös selvästi tihein raitiovaunuverkko. Seuraavina tulevat Tukholma 29 kolarilla, ja Norrköping 19:llä. Muissa ruotsalaiskaupungeissa raitiovaunuja ei kuljekaan.

Raitiovaunujen keskinäiset kolarit ovat harvinaisempia. Göteborgissa niitä tapahtuu vuosittain kymmenkunta.

VTI:n mukaan autojen ja raitiovaunujen kolarit johtuvat useimmiten siitä, ettei autoilija huomaa raitiovaunua, arvioi vaunun nopeuden väärin tai ei ole huomannut, tajunnut tai edes piitannut liikennevaloista.

Göteborgissa on noin 289 kilometriä raitiotietä ja yli 200 raitiovaunua. Norrköpingissä luvut ovat 22 kilometriä ja 23 vaunua, Tukholmassa 17 ja 22.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.