Mainos

Raitiovaunujen lompakkovarkaat kiinni

Helsingissä raitiovaunuissa lukuisista lompakkovarkauksista epäillyt neljä ulkomaalaista miestä on vangittu kuun vaihteessa. Helsingin poliisi on tutkinut yhteensä vajaata pariakymmentä tapausta ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

Samalla on käynnistetty menettely miesten maasta käännyttämiseen.

Neljä miestä tekivät useita tarkuvarkauksia sattumanvaraisesti julkisen liikenteen käyttäjiin, työmatkalaisiin ja turisteihin. Kiivaimpaan aikaan helmi-maaliskuussa tapauksia tuli poliisin tietoon päivittäin.

Uhrit menettivät tapausten yhteydessä yleensä lompakkonsa sisältöineen tai ainakin lompakossa olleet käteisvarat. Joissakin tapauksissa myös uhrien pankkikortteja käytettiin luvattomiin käteisnostoihin.

Saaliiksi saatu raha on jäänyt poliisin mukaan pääosin kateisiin, vaikka osa lompakoista kortteineen onkin löytynyt keskustan alueelta kaupungin kevätsiivouksen yhteydessä.

Epäiltyjen kiinnisaamisen jälkeen raitiovaunuissa tapahtuneiden lompakkovarkauksien määrä on poliisin mukaan vähentynyt huomattavasti.

Poliisin mukaan varkauksia tulee tapahtumaan kevään edetessä kellonajasta riippumatta julkisissa kulkuvälineissä, asemilla, satamissa, ruuhkaisilla toreilla, tavarataloissa ja taksijonoissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.