Mainos

Raitiotiet Tampereelle ja Turkuun?

Tampere ja Turku alkavat suunnitella yhteistyössä raitioteitä. Kaupungit teettävät yhteisen yleissuunnitelman, joka sisältää linjaukset ja maankäytön.

Kaupungit aikovat myös kilpailuttaa suunnittelijoita ja hankkia mahdollisesti kalustoa yhdessä. Yhteistyöllä haetaan säästöjä ja neuvotteluvoimaa.

Tulevaisuudessa kaupungit valitsevat ne linjat, joiden suunnittelua jatketaan. Nyt molemmilla on vielä vaihtoehtoisia reittejä.

Raitiotietä ei ole vielä lopullisesti sinetöity kummassakaan kaupungissa. Liikkeellä kuitenkin ollaan, Tampere hämäläiskaupunkina yllättäen hiukan Turkua edellä. Tampereella raitiotiestä tehdään hankesuunnitelmaa, ja Turussa kaupunginhallitus on hyväksynyt yleissuunnitelman tekemisen.

– Ilmapiiri on myönteinen. Uskon, että hanke etenee, sanoi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell Tampereella yhteistyön julkistamisessa.

Myös Tampereen pormestari Timo P. Nieminen arvioi, että raitiotiestä päättävät valtuustot suhtautuvat myötämielellä asiaan.

Kaupungit käynnistävät kilpailutuksen yleissuunnitelmasta kesään mennessä. Syksyllä 2013 hankkeet voivat jo olla valtuustoissa, ja ensimmäiset linjat valmistuisivat 2015-2020.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.