Mainos

Raiskaussyyte hylättiin osapuolten mentyä naimisiin

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on hylännyt raiskaussyytteen, koska rikoksesta epäilty mies ja rikosilmoituksen tehnyt nainen menivät keskenään naimisiin.

Juttu kuivui kasaan, kun nainen kieltäytyi oikeudessa kertomasta mitään tapahtumista.

Syyttäjä vaati 43-vuotiaalle miehelle rangaistusta helmikuisista raiskauksesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta Kiteellä. Osapuolet seurustelivat ja elivät avoliitonomaisessa suhteessa. Nainen teki rikosilmoituksen kolme päivää väitettyjen tekojen jälkeen, ja poliisi kuulusteli miestä samana päivänä.

Puolitoista kuukautta myöhemmin osapuolet menivät naimisiin, minkä nainen kertoi oikeudessa myös suoraan syyksi vaikenemiseensa.

Syyttäjä halusi lukea oikeudessa naisen esitutkintakertomuksen tapahtumista, mutta aviopari vastusti yksissä tuumin vaatimusta. Oikeus päätyi erillisessä käsittelyratkaisussaan siihen, että naisella oli asianomistajana ja aviopuolisona oikeus estää kertomuksensa lukeminen. Tämän jälkeen oikeudessa kuultiin miestä, minkä jälkeen syyttäjä luopui kaikista syytteistä.

Juttu käsiteltiin suljetuin ovin. Julkisessa selosteessa oikeus kertoo lähteneensä siitä olettamuksesta, ettei naista painostettu avioliittoon.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.