Mainos

Raiskausepäilyistä amerikkalaissotilaille ulkonaliikkumiskieltoja Japanissa

Yhdysvaltain armeija on asettanut sotilaansa Okinawan tukikohdassa Japanissa ulkonaliikkumiskieltoon. Kielto on seurausta useiden rikos- ja yhden raiskausepäilyn aiheuttamista jännitteistä. Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas pidätettiin viime viikolla epäiltynä japanilaistytön raiskauksesta Okinawalla.

Raiskausepäily raivostutti Japanin poliittisen johdon. Pääministeri Yasuo Fukuda totesi viime viikon tiistaina, että amerikkalaisjoukkojen rikoksia "ei voi koskaan antaa anteeksi". Fukuda aikoo keskustella sotilaiden tekemien rikosten ehkäisemisestä ulkoministeri Condoleezza Ricen kanssa, kun tämä vierailee Tokiossa ensi viikolla.

14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäilty sotilas pidätettiin viime viikon maanantaina. Poliisin mukaan hän on kieltänyt raiskauksen, mutta myöntänyt, että yritti suudella tyttöä väkisin.

Vuonna 1995 kolme amerikkalaissotilasta raiskasi 12-vuotiaan tytön Okinawalla.

Yhdysvalloilla on Japanissa 40 000 sotilasta, joista yli puolet on sijoitettu Okinawalle. Saaren asukkaat ovat toistuvasti vaatineet sotilaiden vetämistä pois joukkojen tekemien rikosten ja häiriökäyttäytymisen vuoksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.