Mainos

Raiskauksesta epäilty Israelin presidentti jää pois parlamentin istunnosta

Useat naiskansanedustajat olivat uhanneet kävellä ulos Israelin parlamentin istuntokauden avajaisista tänään, jos presidentti Moshe Katsav tulisi paikalle. Israelin poliisi ilmoitti eilen että, sillä on riittävästi todisteita Katsavia vastaan raiskausta koskevien syytteiden nostamiseen.

Israelin presidentti Moshe Katsav ei osallistu tänään parlamentin istuntokauden avajaisiin, kertoo maan radio. Katsav päätti vetäytymisestään sen jälkeen kun Israelin poliisi ilmoitti voivansa syyttää häntä raiskauksesta.

Israelin radion mukaan presidentti kiittää parlamentin puhemiestä kutsusta avajaisistuntoon mutta katsoo, että tämän hetken tilanteessa hänen on parasta kieltäytyä kutsusta.

Israelin poliisi ilmoitti että, sillä on riittävästi todisteita Katsavia vastaan raiskausta, seksuaalista häirintää ja laitonta salakuuntelua koskevien syytteiden nostamiseen.

- On riittävästi todisteita siitä, että useissa tapauksissa presidentti on raiskannut, pakottanut seksuaalisiin tekoihin, syyllistynyt seksuaalisiin tekoihin ilman suostumusta ja seksuaaliseen ahdisteluun, todettiin poliisin lausunnossa.

61-vuotias presidentti Moshe Katsav on vakuuttanut koko ajan syyttömyyttään ja hän on kieltäytynyt eroavansa tehtävistään ennen presidenttikautensa päättymistä.

Katsav on ensimmäinen israelilaispoliitikko, joka joutunee oikeuden eteen vastaamaan vakaviin rikossyytteisiin.

Päätöksiä parin viikon sisällä

Israelin oikeuskanslerin odotetaan tekevän päätöksen syytteiden nostamisesta kahden viikon sisällä. Poliisi tutki kolme kuukautta rikosilmoituksia, joissa Katsavin alaiset syyttivät tätä seksuaalirikoksista. Tutkimukset koskivat kaikkiaan 10 naisen kertomuksia, mutta poliisilähteiden mukaan syytteeseen johtavia tapauksia olisi kolme tai neljä.

Tutkimusryhmä esittää myös Katsavia ensimmäisenä raiskauksesta syyttäneen naisen haastamista oikeuteen kiristyksestä epäiltynä. Entisen sihteerin väitteille ei ole poliisin mukaan löytynyt todisteita.

Useat naispuoliset kansanedustajat uhkasivat marssia ulos parlamentista, jos presidentti olisi näyttäytynyt tänään knessetin istuntokauden avajaisissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.