Mainos

Raiskasi naisen kolme kertaa - hovioikeus alensi tuomiota

Helsingin hovioikeus on alentanut vuonna 1989 syntyneen miehen saamaa tuomiota törkeästä raiskauksesta.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Igor Ennanov syyllistyi törkeään raiskaukseen Helsingissä viime vuoden lokakuussa. Hovioikeus tuomitsi Ennanovin kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.

Ennanov raiskasi naisen asunnossaan viime vuoden lokakuussa. Hovioikeuden mukaan hän käytti hyväkseen naisen avutonta tilaa.

Ennanov oli tavannut vahvaassa humalassa olleen naisen kadulla. Nainen kertoi käräjäoikeudessa, että oli hukannut lompakkonsa ja kännykkänsä aiemmin ravintolassa, eikä ollut saanut apua kadulta. Mies oli luvannut auttaa naista.

Ennanov vei naisen kotiinsa, missä he keskustelivat hetken ennen kuin nainen nukahti vaatteet päällä. Nainen sanoi heränneensä siihen, että hänen housunsa oli laskettu nilkkoihin ja mies oli työntänyt sukupuolielimensä naisen sukupuolielimeen.

Nainen sanoi pelästyneensä ja huutaneensa miehelle "mene pois". Mies lopetti raiskauksen hetkeksi, mutta palasi pian aseen kanssa. Mies osoitti naista aseella ja raiskasi naisen toisen kerran. Ase paljastui myöhemmin muovikuula-aseeksi, joka muistutti hyvin paljon oikeaa asetta.

Tämän jälkeen nainen yritti poistua asunnosta, mutta mies esti sen. Mies raiskasi naisen vielä kolmannen kerran. Naisen onnistui lopulta poistua asunnosta sen jälkeen, kun hänen poikaystävänsä yritti tavoitella häntä.

Mies kiisti olleensa naisen kanssa sukupuoliyhteydessä, mutta todisteet kertoivat sukupuoliyhteyden tapahtuneen.

Mies sai käräjäoikeudessa neljän vuoden ja kuuden kuukauden tuomion. Hovioikeus katsoi, että rangaistuskäytännön huomioon ottaen käräjäoikeuden tuomio oli liian ankara. Tämän vuoksi hovioikeus alensi tuomion kolmeen vuoteen ja kymmeneen kuukauteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.