Mainos

Raision joukkoraiskauksesta ei löytynyt näyttöä

Reilut kolme viikkoa sitten Raisiossa joukkoraiskauksen kohteeksi joutunutta nuorta naista epäillään väärästä ilmiannosta.

Vuonna 1986 syntynyt turkulainen nainen kertoi poliisille tulleensa raiskatuksi Raisiossa kirjaston lähistöllä sunnuntaina 9. syyskuuta aamuyöllä vähän ennen kello kahta. Ilmoituksen mukaan raiskaukseen olisi osallistunut 5-7 "jugoslaavin-näköistä" miestä, jotka olivat kaataneet naisen maahan ja raiskanneet hänet. Hänellä oli naarmuja polvissaan, kyynärpäissään ja olkapäässään.

Nainen kertoi viettäneensä illan paikallisessa ravintolassa poikaystävänsä kanssa ja hän kertoi olleensa vahvasti humalassa, mistä syystä hänen muistikuvansa olivat hatarat.

Esitutkinnan alkuvaiheessa nainen tunnisti valokuvista yhdeksi tekijäksi erään miehen, jonka poliisi pidätti teosta epäiltynä 11. syyskuuta jutun tutkinnan turvaamiseksi. Pidätysaikana saatiin selvitettyä, että mies ei voinut olla tekijä, koska hän oli todistettavasti teko-aikaan Turussa ja hänet vapautettiin kolmen päivän kuluttua pidätyksestä.

Valvontakameran kuvat todisteena

Tutkinnan onneksi läheisen yrityksen valvontakamerat olivat taltioineet naisen ja tämän poikaystävän liikkeet hetkeä ennen ilmoitettua raiskausta. Kuvissa näkyvät pariskunnan eroaminen omille teilleen ja naisen voimakkaasta päihtymyksestä johtuvat kaatuilut. Yksin jäätyään nainen näyttää hätääntyvän ja kuvista poistuessaan hän soittaa kännykällään johonkin.

Poliisi jäljitti puhelun ja sai selvitettyä, että juuri tässä puhelussa nainen kertoi hätääntyneenä tulleensa juuri raiskatuksi sen jälkeen, kun hän oli eronnut poikaystävästään.

Valvontakameran taltioinnit nähtyään nainen on itsekin vakuuttunut siitä, ettei raiskausta ole tapahtunutkaan, vaan mielikuva raiskauksesta ja siihen sopivat vammat ovat synty-neet voimakkaan päihtymyksen ansiosta siinä vaiheessa, kun hän kaatuili ja kompuroi maassa. Tutkinnan alkuvaiheessa nainen ei muistanut omaa kompurointiaan.

Naista itseään epäillään nyt väärästä ilmiannosta ja perättömästä lausumasta esitutkinnassa. Rikoksina nämä edellyttävät tahallisuutta. Esitutkinnan jälkeen vaikuttaa enemmän siltä, ettei nainen kuitenkaan ole tahallaan poliisille valehdellut, vaan tutkinnan alkuvaiheessa hän mielikuviensa mukaisesti on todella kokenut tulleensa raiskatuksi. Koska väärän ilmiannon takia mies oli syyttömästi pidätettynä ja rikosta on syytä epäillä, saattaa poliisi asian syyttäjän harkittavaksi naisen osalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.