Mainos

Raisio Yhtymän vienti Venäjälle pysähtynyt

Yhtymän tulosarvio edelleen viimevuotista parempi

Ruplan vaihtoarvon puuttuminen on johtanut siihen, että Raisio Yhtymän toimitukset Venäjälle ovat pysähtyneet lähes kokonaan, yhtymä kertoo tiedotteessaan. Raisio Yhtymän vienti Venäjälle oli viime vuonna noin 700 miljoonaa markkaa, mikä on 14 prosenttia yhtymän koko liikevaihdosta. Lähes 40 prosenttia margariiniteollisuuden liikevaihdosta ja noin 20 prosenttia myllyteollisuuden liikevaihdosta on suuntautunut Venäjälle.

Tammi-huhtikuun osavuosikatsauksessa Raisio Yhtymän liikevaihtoennusteeksi ilmoitettiin 5,5 miljardia markkaa. Nyt yhtymä kuitenkin ilmoittaa, että Venäjän tilanteen takia näyttää todennäköiseltä, että tähän ei aivan päästä. Tilivuoden tuloksen yhtymä arvioi kuitenkin muodostuvan edelleenkin paremmaksi kuin viime vuonna, jolloin tulos oli 209 miljoonaa markkaa.

Tulosta kohentavat erityisesti Benecol-liiketoiminnasta tulevat tuotot. Raision Venäjälle toimittamat tuotteet ovat peruselintarvikkeita, joiden varastot alkavat sekä Moskovassa että Pietarissa olla lopussa. Yhtymä katsookin, että on perusteltua arvioida, että toimitukset saadaan nopeasti käyntiin, kun ruplalle saadaan vakaa vaihtokurssi ja valuutan vaihto on jälleen mahdollista. Arviota puoltaa yhtymän mukaan myös se, että Raision tuotteilla on vahva markkina-asema. Voimix ja Dolina Skandi -margariineilla on yhteensä noin 20 prosentin osuus Venäjän margariinimarkkinoilla. Myllyteollisuuden Nordic-pastat,-hiutaleet ja -jauhot ovat eniten myytyjä tuontiviljatuotteita sekä Pietarissa että Moskovassa. Raisio Yhtymällä ei ole toteutettuja tai meneillään olevia tuotannollisia investointeja Venäjällä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.