Mainos

Raisio mylläsi tappiokierteessä

Yhtiön toimitusjohtaja syyttää tappiosta elintarvikeyhtiön hajanaisuutta. Syyttävä sormi osoittaa Raision edellista johtoa ja hallitusta.

Elintarvikeyhtiö Raision viime vuoden tulos oli kurja, minkä yhtiö itse tunnusti tilinpäätöksessään. Tulos ennen veroja romahti 44 miljoonaa euroa miinukselle, kun edellisenä vuonna yhtiön tappio oli 7 miljoonaa euroa.

Raision vertailukelpoinen liikevaihto pysyi likimain ennallaan 463 miljoonassa eurossa.

Toimitusjohtaja Matti Rihko syytti tappioista muun muassa elintarvikeyksikön hajanaisuutta. Viesti menee Raision edelliselle johdolle ja hallitukselle, sillä tappiokierteeseen joutuneen yhtiön aiemmalle toimitusjohtajalle Rabbe Klemetsille osoitettiin marraskuussa ovea. Samassa yhteydessä lähes koko hallitus meni uusiksi.

Rihkon mukaan Raision tärkein tavoite on tänä vuonna kannattavuuden parantaminen.

Yhtiötä painoivat viime vuonna erityisesti elintarvike- ja diagnostiikkayksiköt. Sen sijaan rehut ja ainesosat olivat terveemmällä pohjalla.

Elintarvikeyksikön liiketappio paisui loka-joulukuussa peräti 33 miljoonaan euroon, ja koko vuoden liiketappio oli 39 miljoonaa euroa. Siihen sisältyivät peräti 27 miljoonan euron kertaluonteiset erät, joita syntyi muun muassa Suomen, Ruotsin ja Venäjän margariiniliiketoiminnoista.

Suhteellisesti heikoimmin meni kuitenkin diagnostiikkayksiköllä, jonka Raisio on pannut myytäväksi. Diagnostiikka teki 9 miljoonan euron liikevaihdolla 8 miljoonan euron tappion.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.