Mainos

Raisio laajentaa lateksiteollisuutta

Raisio-yhtymän kemianteollisuusryhmä Raisio Chemicals suunnittelee lateksituotantonsa laajentamista koko maailmaan yhdessä ranskalaisen pörssiyhtiö Rhodian kanssa. Jos aiesopimus toteutuu suunnitellusti, yhtiöiden tasan omistamasta uudesta yrityksestä tulee maailman toiseksi suurin paperiteollisuuden käyttämien lateksien valmistaja. Suurin on amerikkalainen Dow.

Raisio Chemicalsin toimitusjohtaja Kai Hannus sanoo, että vielä on liian ennenaikaista arvioida, miten suuria sijoituksia laajennus aiheuttaa. Hänen mukaansa on kuitenkin selvää, että tarve uusien tehtaiden perustamiseen eri puolille maailmaa lisääntyy. Ratkaisu vahvistaa myös suomalaisten tuotantolaitosten asemaa. Hänen mukaansa tarkkaa aikataulua lopulliselle sopimukselle ei ole asetettu, mutta toiveissa on, että uusi yhteisyritys aloittaisi ennen vuoden puoliväliä. Tätä nykyä Raisio Chemicals toimittaa paperilatekseja Suomeen ja naapurimaihin.

Rhodia valmistaa erikoiskemikaaleja. Viime vuonna sen liikevaihto oli lähes 33 miljardia Suomen markkaa. Yhtiön paperilateksiteollisuus on kaksinkertainen Raisioon verrattuna. Päällystyskemikaalien osuus Raisio Chemicalsin lähes 1,8 miljardin markan liikevaihdosta on noin 20 prosenttia. Uuden yhtiön liikevaihdoksi tulisi noin 1 miljardi markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.