Mainos

Raisio jakoi Benecolin markkinat uudelleen

Raisio-yhtymä ja sen amerikkalainen yhteistyökumppani McNeil Consumer Healthcare ovat päässeet sopimukseen Benecolin markkina-alueiden jakamisesta. Uusi yhteistyösopimus laajentaa Raision osuutta Benecolin markkina-alueista. Osakemarkkinat reagoivat uuteen sopimukseen positiivisesti, sillä tunnin kaupankäynnin jälkeen Raision osakekurssi oli noussut Helsingin pörssissä jo yli kahdeksan prosenttia.

Mm.Benecolin huono menekki Yhdysvalloissa heikensi Raision tulosta

Uudessa sopimuksessa Raisio sai hoidettavakseen Pohjoismaat, Itämeren alueen ja entisen Itä-Euroopan. Lisäksi suomalaisyhtiö vastaa Benecolin myynnistä Latinalaiseen Amerikkaan, Oseaniaan sekä Aasiaan Japania ja Kiinaa lukuunottamatta. Johnson & Johnson -konserniin kuuluva McNeil vastaa Pohjois-Amerikan, Japanin ja Kiinan sekä Pohjoismaiden ulkopuolisen EU-alueen markkinoista. Raision Benecol-liiketoimintaryhmän johtajan Rabbe Klemetsin mukaan uusi sopimus merkitsee merkittävää parannusta McNeilin ja Raision aiempaan yhteistyöhön. Raision myyntioikeudet lisääntyvät nyt tehdyn sopimuksen myötä ratkaisevasti.

-Raisio saa nyt myydä stanoliesteriä sisältäviä levitteitä muuallekin kuin vain Pohjoismaihin ja Baltiaan. Lisäksi saamme myydä steroliesteriä globaalisti, Klemets kertoo.

Steroliesteri on Benecolin kaltaisten levitteiden raaka-aine. Klemetsin mukaan vuoden verran työn alla ollut uusi sopimus mahdollistaa riippumattoman liiketoiminnan ja Benecolin nostamisen vihdoin jaloilleen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.