Mainos

Raisio Chemicals laajentaa toimintaa

Raisio Chemicalsin liiketoiminta laajenee. Raisio Chemicals on solminut aiesopimuksen ranskalaisen kemian alan yrityksen Rhodia PPMC:n kanssa. Mikäli aiesopimus johtaa lopulliseen sopimukseen, Raisio Chemicals ostaa yhteisyritys Latexia S.A:n osakekannasta Rhodian omistaman osuuden (50 %) sekä lisäksi Rhodian suoraan omistamat paperilateksituotantolaitokset Ranskassa, Espanjassa, Indonesiassa ja Brasiliassa.

Näiden tehtaiden tuottaman lateksin myynti paperi- ja kartonkiteollisuudelle hoidetaan tälläkin hetkellä Latexian kautta. Latexialla on tehtaat Suomessa, Ruotsissa ja Itävallassa. Raisio Chemicalsin nykyinen omistusosuus Latexiasta on 50 prosenttia.

Latexian ja sen ulkopuolisten lateksitehtaiden liikevaihto oli viime vuonna noin 200 miljoonaa euroa. Raisio Chemicalsin liikevaihdon odotetaan kaupan seurauksena kasvavan vuositasolla runsaalla 100 miljoonalla eurolla. Raisio Chemicalsin liikevaihto oli 364 miljoonaa euroa ja Raisio Yhtymän kokonaisliikevaihto 823 miljoonaa euroa viime vuonna.

Yrityskaupan velaton hinta on noin 75 miljoonaa euroa. Kauppa pyritään saattamaan loppuun kesäkuun aikana, kun due diligence ja viranomaisluvat ovat selvät. Raisio Yhtymän omavaraisuusaste on yritysoston jälkeen noin 33 prosenttia.

Latexian käynnistämä Kiinan lateksitehdashanke tulee etenemään Raisio Chemicalsin nimeämän projektipäällikön johdolla. Latexia rakentaa Zhenjiangin alueelle, Jiangsun provinssiin, kapasiteetiltaan noin 100 000 tonnia käsittävän SB-lateksitehtaan, jonka arvioidaan valmistuvan vuoden 2003 loppuun mennessä.
Raisio Chemicalsin ja Rhodian välille suunnitellun kaupan toteutuessa Raisio Chemicals vahvistaa asemiaan lateksisideaineiden toimittajana paperi- ja kartonkiteollisuudelle Euroopassa ja Aasian nopeasti kasvavilla markkinoilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.