Mainos

Raisio antoi tulosvaroituksen

Raisio-yhtymä antoi illalla tulosvaroituksen, joka oli täynnä huonoja uutisia. Yhtiön tulos notkahti viime vuonna rajusti, ja ihmerasva Benecolin menekki takkusi pahemman kerran. Tulosvaroitus painoi yhtiön osakkeen10 prosentin laskuun Helsingin pörssissä. Alustavien laskelmien mukaan Raision viime vuoden tulos rahoituserien jälkeen jää runsaaseen 30 miljoonaan markkaan, kun se vuonna 1998 oli 252 miljoonaa markkaa.

Merkittävän osan tuloksesta haukkasivat Venäjän viennin romahtamisesta koituneet tappiot. Venäjältä kertyneiden luottotappioiden sekä eräiden kertaluonteisten erien vaikutus tulokseen on yli 40 miljoonaa markkaa. Lisäksi Foodie Oy:n myynti ja lemmikkieläinruokatuotannon lopettaminen rokottavat yhtiötä noin 50 miljoonalla markalla. Raision viime vuoden liikevaihto jää noin 400 miljoonaa markkaa edellisvuotta pienemmäksi 4,5 miljardiin markkaan.

Benecol-rasia

Osakekurssi putosi selvästi

Benecoliin kohdistuneet kansainväliset odotukset nostivat aikoinaan Raision osakkeen Helsingin pörssin tähtinousijoiden joukkoon. Nousu oli pitkän aikaa todella vahvaa, mutta lähti hiipumaan, kun odotuksille ei alkanut löytyä katetta todellisuudesta. Analyytikkopiireissä alettiinkin puhua, että huhut kääntävät Raision säännönmukaisesti nousuun ja tosiasiat laskuun. Viime vuonna Raision kurssi huiteli parhaimmillaan 12 euron paremmalla puolella. Tämän illan lukemat olivat enää kaukainen muisto noista ajoista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.