Räikköselle piikki Ricciardolta: "Tuolla autolla pitäisi olla kaukana edellä"

Ricciardo osuu kaiteisiin ja keskeyttää 0:57

Loppukaudesta useamman kisan keskeyttämään joutunut Daniel Ricciardo pitää viiden MM-pisteen tappiota Kimi Räikköselle erikoisena, kun ottaa huomioon Ferrarin huomattavasti paremman suorituskyvyn ja luotettavuuden päättyneellä F1-kaudella.

Ricciardo johti Räikköstä vielä Abu Dhabiin tultaessa seitsemällä pisteellä, mutta hydrauliikkavika keskeytti Red Bullin taipaleen ennen aikojaan. Keskeytys oli Ricciardolla kolmas neljässä viimeisessä kisassa. Räikkönen ajoi maaliin neljäntenä ja keräsi riittävät pisteet MM-nelossijaan.

– Jos olen raa’an rehellinen, hänen olisi sillä autolla pitänyt olla kaukana edelläni MM-sarjassa, Ricciardo vihjaili NBC:lle.

– Joten ei tämä niin iso juttu ole, hän jatkoi menettämästään sijasta.

Räikkösen alavireisyys korostuu myös vertailussa kärkitalli Mercedekseen. Tallikaveri Sebastian Vettel jäi 46 pistettä maailmanmestaruuden voittaneesta Lewis Hamiltonista, mutta Räikkösellä jäi 100 pisteen ero toiseenkin Mercedes-kuskiin, Valtteri Bottakseen.

Ricciardoa satutti pistetappiota enemmän Red Bullin tai oikeastaan moottorivalmistaja Renault’n luotettavuusongelmat.

– Tämä sattuu itse asiassa aika paljon. Meillä ei ole nyt uutta tilaisuutta ennen maaliskuuta, ja edelliset neljä kisaa olivat aika julmia. Brasiliassa pääsimme maaliin asti, mutta sielläkin jouduimme lähtemään lähtöruuturangaistuksen kanssa kisaan, Ricciardo kertoi C Morelle.

– Se on sääli, koska auto parani koko ajan, mutta luotettavuus haittasi meitä. Toivottavasti ensi kaudesta tulee meille parempi, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat