Mainos

Raid kahmi neljä Venlaa

TV 1:n jännityssarja Raid kahmi neljä Venlaa, kun kotimaisen tv-viihteen ja -draaman parhaimmistoa palkittiin Helsingissä. Tuomariston valintojen lisäksi katsojat äänestivät suosikkinsa yleisöäänestyksessä. Voittajaksi nousi Nelosen hupisarja Pulkkinen.

Raid-porukka Venka-gaalassa

Jännitystä ja rakkautta oivaltavasti yhdistävä Raid sai tuomaristolta parhaan draamasarjan Venlan ja Raidin "vahvan visionsa komeasti toteuttanut" ohjaaja Tapio Piirainen parhaan ohjaajan palkinnon.

Toimittaja Harri Nykänen ja Tapio Piirainen palkittiin myös Raidin "sydämellä, päällä ja huumorilla" tehdystä käsikirjoituksesta. Komisario Janssonia Raidissa esittänyt Oiva Lohtander valittiin parhaaksi miesnäyttelijäksi. Tuomariston mielestä Lohtander teki Raidissa herkän ja tarkasti ajatellun roolityön.

-Vahvasta visiosta on syntynyt omansa näköinen maailma. Raid ylittää lajityypin rajat railakkaasti, perustelee Venla-tuomaristo Raidin ylivoimaa. Parhaana naisnäyttelijänä palkittiin "monikerroksiset ja vahvat naiskuvat rakentanut" Seela Sella Sylvi Kekkosen roolista ja Viimeiset mitalit -näytelmästä.

Parhaan tv-elokuvan venlan sai TV 2:n "karu ja koskettava pieni helmi" Pieni pyhiinvaellus ja paras komediasarja oli raadin mielestä Nelosen "persoonallinen ja itsensä näköinen" Isänmaan toivot. Erikoisvenlan tuomaristo antoi suomalaista tv-elämää monipuolisella näyttelijäntyöllä rikastuttaneelle Esko Nikkarille.

Pulkkinen keräsi ääniä


Parhaaksi viihdeohjelmaksi tuomaristo valitsi FST:n I väntan på bättre tider, joka "tekee lähihistoriaa todeksi ja ymmärrettäväksi viihteen keinoin", ja parhaaksi musiikkiohjelmaksi FST:n "jouhevan sivistyneen" Baltic jazzin.

Viihdesarjan parhaan esiintyjän pystin sai MTV3:n Kokkisodan "innostunut, tietävä, hauska ja välitön" Sikke Sumari. Viihteen Erikoisvenlan tuomaristo antoi MTV3:n vuosituhannen vaihteen ajankohtaisviihteelliselle, "huikealle sekä tekniselle että ohjelmalliselle ponnistukselle" Suomi 2000 Gaalalle.

Yleisöäänestyksessä katsojien suosikiksi nousi Nelosen Pulkkinen, joka keräsi 30 prosenttia annetuista äänistä. MTV3:n BumtsiBum! pääsi 21 prosenttiin ja TV1:n Uutisvuoto 14 prosenttiin. Äänestyksessä annettiin 16 545 ääntä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.