Rahtialus upposi ja toinen ajoi karille myrskyssä Pohjanmerellä

Kaksi rahtilaivaa on joutunut merihätään myrskyssä Pohjanmerellä.

Kuusihenkisen miehistön uskotaan hukkuneen, kun norjalainen rahtilaiva Langeland upposi Ruotsin luoteisrannikolla aamulla. Etelä-Norjan rannikolle taas ajautui öljyä yöllä karille ajaneesta Full City -kiinalaisaluksesta. Osa miehistöstä evakuoitiin aluksesta, joka on rekisteröity Panamaan.

Myrskyä epäillään syyksi Langelandin uppoamiseen Koster-saarten lähellä Kattegatissa aamulla. Tuuli puhalsi 21 metriä sekunnissa ja aallot olivat viisimetrisiä. Alus ilmoitti kallistumasta ja kertoi hakevansa suojaa saaristosta ennen kuin se katosi tutkasta.

Langelandin miehistön pelastusliivit ja aluksen tyhjät pelastuslautat löytyivät mereltä. Oletetulla uppoamispaikalla meren syvyys on 200 metriä, joten hylkyä tai uhreja ei voitu etsiä sukeltajan avulla. Aluksessa oli neljä venäläistä ja kaksi ukrainalaista miehistön jäsentä, kertoi norjalaisvarustamo.

Päivällä haverin uhrien etsinnöissä oli helikopteri, lentokone ja viisi alusta. Meressä oli öljyä, joten myös Ruotsin viranomaiset valmistautuivat keräämään öljyn talteen myrskyn laannuttua.

(MTV3 - STT - TT - Reuters - NTB)

Ruotsin länsirannikolla uponneen rahtialuksen osa 31.7.2009. (EPA)

Lue myös:

    Uusimmat