Mainos

Rahtialus tuuliajolla Suomenlahdella

Antiguan lipun alla purjehtiva Friedrich Ross -niminen ro-ro -alus oli tuuliajolla Suomenlahdella Porkkalanniemen edustalla illalla. Aluksella on 13 hengen miehistö ja se kuljettaa autoja ja auton perävaunuja.
Helsingin meripelastuskeskus vastaanotti ilmoituksen noin puoli yhdeksän aikaan illalla. Alus oli aluksi tuuliajolla, mutta muutaman tunnin kuluttua se sai omat koneensa toimimaan. Alueelle hälytettiin meripelastushelikopterit Helsingistä ja Turusta sekä vartiolaiva Merikarhu. Aluksen lasti oli päässyt siirtymään, mutta muuten tilanne oli vakaa.
Lähistöllä ollut Viking Linen matkustaja-alus Gabriella valmistautui myös pelastustoimiin. Gabriella vapautettiin myöhemmin pelastustoimista ja se jatkoi matkaansa kohti Tukholmaa.

Talvimyrsky

Talvimyrsky on muutenkin hidastanut meriliikennettä Itämerellä ja Suomenlahdella. Ajoittain jopa 28 metriä sekunnissa puhaltanut tuuli ja 11 metriä korkeat aallot ovat estäneet katamaraaniliikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä koko päivän. Myös suuremmat matkustajalaivat ovat joutuneet hidastamaan vauhtiaan turvallisuussyistä.
Ajolankojen päälle kaatuneet puut katkaisivat junaliikenteenTurun radalla iltapäivällä, kun myrskytuuli kaatoi puita radalle Inkoon ja Karjaan välillä. Matkustajat on kuljetettu busseilla vauriopaikan ohi.

Junaliikenne Turun ja Helsingin välisellä rantaradalla on saatu toimimaan illalla. Puut on saatu pois radalta ja junat pääsevät rullaamaan katkopaikan ohitse. VR:stä arvioidaan, että junaliikenne pääsee täyteen vauhtiin yön aikana ellei myrsky aiheuta lisävahinkoa.

Myrskytuuli on riepotellut myös Ruotsin länsirannikkoa. Useat ihmiset ovat loukkaantuneet rajussa myrskyssä, jossa tuulen nopeudet ovat nousseet pahimmillaan hirmumyrskylukemiin eli yli 40 metriin sekunnissa. Sääennusteen mukaan yöksi on vielä luvassa myrskyä, mutta aamulla sen pitäisi jo hieman hellittää.
(MTV3)

Tomi Einonen kertoo talvimyrskyn tekeleistä Seitsemän uutisissa. (1.06)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.