Mainos

Rahtialus törmäsi ostoskeskukseen New Orleansissa

Kymmeniä ihmisiä loukkaantui, kun rahtialus törmäsi Mississippi-joen rannalla sijaitsevaan ostoskeskukseen ja hotelliin New Orleansissa Yhdysvalloissa lauantaina.

Onnettomuus tapahtui, kun Liberian lipun alla purjehtivan Brightfield-rahtilaivan koneet sammuivat. Aluksen miehistö ei saanut enää ohjattua laivaa, joten se törmäsi vilkkaalle kasino- ja kauppa-alueelle.

Viranomaisten mukaan onnettomuudessa loukkaantui ainakin 111 ihmistä, useimmat kuitenkin vain lievästi. Pelastustyöntekijät jatkoivat viime yönä mahdollisten uhrien etsintöjä alueella, mutta he sanoivat olevansa toiveikkaita siitä, ettei onnettomuus vaatinut yhtään kuolonuhria.

Tuhannet ihmiset pakenivat paniikissa kaupoista ja ravintoloista, kun rahtilaiva antoi äänimerkillä varoituksen ennen törmäystään ostoskeskukseen ja hotellin kulmaan. Yli 220-metrisen aluksen keula murskasi liikehuoneistojen seiniä ja vaurioitti pahoin rantakatua. Kukaan ei loukkaantunut viljaa kuljettaneessa aluksessa, kertoi rannikkovartioston edustaja. Alus vahingoittui kuitenkin törmäyksessä.

Louisianan osavaltiossa Mississipin suulla sijaitsevassa New Orleansissa on vilkas rahtilaivaliikenne.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.