Mainos

Rahtialus merihädässä Tanskan lähellä

Yksi ihminen kuoli, mutta kuusitoista saatiin pelastettua merihätään joutuneesta italialaisesta rahtialuksesta varhain tänään lähellä Tanskan länsirannikkoa. Italialaisella Pallas-rahtialuksella syttyi tulipalo myrskysäässä eilen aluksen ollessa Pohjanmerellä noin 60 meripeninkulman päässä tanskalaisesta Esbjergin kaupungista. Tulipalo uskottiin saatavan hallintaan tanskalaisen pelastuslaivan avustuksella, mutta illalla tilanne kääntyi niin vaaralliseksi, että paikalle kutsuttiin tanskalainen ja saksalainen pelastushelikopteri ja toinen pelastusalus.

Varhain tänään myrsky oli niin raju, että alus näytti uppoavan. Miehistön 16 jäsentä joutuivat hyppäämään meren, kun aluksen pelastusveneet oli kaatuneet heti mereenlaskun jälkeen. Laivaan jäi vain puolalainen kapteeni. Miehistön jäsenet ovat puolalaisia, bulgarialaisia ja filippiiniläisiä. Tanskalainen pelastushelikopteri sai poimittua merestä 12 ihmistä. Heidät tuotiin sairaalaan Ejsbergiin Tanskaan. Saksalainen helikopteri keräsi merestä neljä ihmistä, joista yksi menehtyi helikopterimatkan aikana. Saksalainen helikopteri palasi vielä hakemaan alukseen jääneen kapteenin.

Tanskan viranomaiset arvioivat aamulla, että rahtialus voidaan ehkä kaikesta huolimatta hinata satamaan. Aluksen omistaa italialainen Bugatti-varustamo. Se purjehtii Bahaman lipun alla. Alus oli matkalla Marokkoon puutavaralastissa.
(STT-TT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.