Mainos

Rahtialuksen vaurioita tutkitaan Hangon edustalla

Hangon edustalla tukevasti karilla lepäävän City of Sunderland -rahtilaivan saamia vahinkoja on tutkittu aamun aikana.

Sen jälkeen kun sukeltajat ovat ensin tutkineet pohjan vauriot on tarkoitus päättää illalla, pitääkö lastia ensin keventää vai voidaanko laivaa alkaa vetää ilman sitä irti kiviltä, kerrottiin pelastusyhtiö Alfons Håkansista.

City of Sunderland ajoi eilen illalla kiville Hangon eteläpuolella olevalla matalikolla. Mansaarten lipun alla purjehtivan laivan lastina on henkilöautoja. Laiva on tunkeutunut kahden kiven väliin ja sen keula on päin saarta. Laiva pitää vetää hinaajilla ulos perä edellä samaa reittiä kuin se on tullutkin. Jos lastina olevia autoja joudutaan siirtämään, se voitaneen tehdä ajamalla autot ramppia pitkin suoraan rinnalle tuotavaan proomuun.

Suomen ympäristökeskuksen öljyntorjunta-alus Halli on ajanut paikalle varmistamaan, että karille ajaneesta laivasta ei pääse öljyä mereen.

Pelastusyhtiö Håkansilla on ollut melkoisesti töitä näin vuodenvaihteen tienoilla, kun Viking Linen Isabella-laiva karille Ahvenanmaalla vain vähän ennen joulua. Pelastusyhtiö hinasi silloin Isabellan Naantaliin telakalle korjattavaksi. City of Sunderland on tarkoitus tuoda Hangon satamaan.

(MTV3-STT)

Suomen ympäristökeskuksen tutkijoiden mukaan aluksesta ei ole valunut öljyä mereen.

(Kymmenen uutiset 02.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.