Mainos

Rahojen keräily kiinnostaa yhä useampia

Mielenkiinto numismatiikkaa eli rahojen keräilyä kohtaan on kasvanut voimakkaasti euroon siirtymisen jälkeen. Viimeksi harrastus oli Suomessa yhtä kovassa nousussa 1970-luvun puolivälissä, sillä numismaattisiin yhdistyksiin liittyy nykyisin kymmeniä uusia jäseniä joka kuukausi.

Sitä mukaa kun kiinnostus numismatiikkaa kohtaan on lisääntynyt myös vanhojen rahojen hinnat ovat nousseet. Numismaatikko Hannu Männistö Suomen Numismaattisesta Yhdistyksestä arvioikin, että rahojen hinnat huutokaupoissa ovat nousseet liki yhtäjaksoisesti viimeisen kahden vuoden ajan. Esimerkiksi nälkävuonna lyödyn hyväkuntoisen kymmenpennisen arvo on nykyisin 740 euroa. Seteleiden arvo on noussut kolikoitakin enemmän.

Heilahtelevat pörssikurssit puolestaan ovat tuoneet alalle myös sijoittajat.

-Jos osaa (---) oikeaoppisesti kerätä hyväkuntoisia ja harvinaisia rahoja, niin kyllä ne pidemmän päälle ovat hyviä sijoituskohteita, toteaa Hannu Männistö.

Myös kaikki uudet juhlarahat myydään loppuun, vaikka vanhoja rahoja keräävät numismaatikot eivät nykyisistä juhlarahoista kiinnostuneita olekaan. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisoja juhlistavaa rahaa on lyöty 150 000 kappaletta, silti ostajat joudutaan arpomaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.