Mainos

Rahoitustarkastus Tamron kimpussa

Rahoitustarkastus on antanut poliisille tutkimuspyynnön epäillystä Tamroa koskevasta liputusvelvollisuuden eli yhtiön omistajatietojen muutoksen laiminlyönnistä. Tutkimuspyynnöstä kerrottiin tänään julkistetussa Rahoitustarkastuksen katsauksessa.

Rata epäilee, että Phoenix-konsernissa määräysvaltaa käyttävät omistajat ovat omistaneet Tamrosta selvästi suuremman osuuden, kuin julkisuuteen on kerrottu. Ratan mukaan he ovat omistaneet Tamroa ainakin vuodesta 2002 lähtien noin 20 prosenttia enemmän kuin on liputettu. Omistukset on Ratan mukaan jaettu useaan yhtiöön.

Julkisuuteen ilmoitetut omistusosuudet 39,6 prosenttia toukokuussa 2002 ja 58,9 prosenttia elokuussa 2003 ovat Ratan mukaan antaneet virheellisen kuvan Tamron omistusrakenteesta. Laiminlyönti voi olla rangaistavaa arvopaperimarkkinoita koskevana tiedottamisrikoksena tai arvopaperimarkkinarikoksena.

Rahoitustarkastus on tänä vuonna tutkinut 31 epäiltyä arvopaperimarkkinoiden väärinkäyttötapausta. Tutkinnoista on kesken 19. Poliisille esitutkintaan Rata on tänä vuonna lähettänyt kolme tapausta ja antanut yhden huomautuksen. Alkuvuoden tutkimuksissa 14 tapauksessa oli Ratan mukaan kyseessä epäilty sisäpiiritiedon väärinkäyttö, neljässä tapauksessa kurssimanipulaatio ja 10 tapauksessa tiedonantovelvollisuus.

Rata tutki viime vuonna 57 epäiltyä väärinkäyttötapausta, joista tehtiin poliisille seitsemän tutkintapyyntöä. Kirjallisen huomautuksen Rahoitustarkastus antoi viime vuonna 10 tapauksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.