Mainos

Rahoituslaitokset haluavat langattomiin palveluihin yhteiset standardit

Maailman johtavat Internet-palveluita tarjoavat pankit ja matkapuhelinvalmistajat ovat perustaneet yhteisen foorumin edistämään langattomien pankkipalveluiden leviämistä.

Ryhmän pyrkimyksenä on aktiivisesti vaikuttaa siihen, että langattomien rahoituspalveluiden tarjontaan saadaan maailmanlaajuisesti yhtenäiset standardit. Sitä pidetään oleellisen tärkeänä alan tulevalle kehitykselle eli sille, että langattomat pankkipalvelut voivat jatkossa nopeasti yleistyä.

Mobey Forum aikoo pitää yhteyttä eri standardointiryhmiin, jotka edustavat matkapuhelinten valmistajia ja rahoitusalan yrityksiä. Lisäksi foorumiin perustetaan työryhmiä, joiden on tarkoitus yhtenäistää rahoitusalan teknisiä ja turvallisuusvaatimuksia.

Suomalainen foorumin johtoon

Suomesta Mobey Forum -hankkeessa ovat mukana Nokia ja Merita-Nordbanken, jonka varatoimitusjohtaja Bo Harald nousee myös koko foorumin johtoon. Mobey Forumin muita perustajajäseniä ovat mm. Deutsche Bank, Citigroup, Barclays, hollantilainen ABN-Amro, Skandinaviska Enskilda Banken ja luottokorttiyhtiö Visa, jonka kanssa Nokia ja Merita ovat kehittäneet kännykkäpalveluja.

Matkapuhelinvalmistajista mukana ovat kaikki alan johtavat tekijät eli Nokian lisäksi myös Ericsson ja Motorola. Foorumin perustamista pidettiin merkittävänä varsinkin siksi, että se osoittaa isojen rahoituslaitosten panostavan toden teolla langattomaan bisnekseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.