Mainos

Rahat eivät lopu uutena vuotena

Kaikista pankkiautomaateista ei voi nostaa eurorahoja vielä tammikuun ensimmäisenä päivänä. Suomi haluaa varmistaa, että uuttavuotta juhlivat ihmiset saavat käteistä rahaa vuodenvaihteen molemmin puolin.

Automaatteja ei suljeta, vaan ne antavat edelleen Suomen markkaa, joka on täysin kelvollinen maksuväline vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta, valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoi Brysselissä.
Niinistö painottaa, että uutenavuotena ihmiset tarvitsevat paljon rahaa.

Suomi on niiden 12 EU-maan joukossa, joka ottaa tammikuun alussa käyttöön yhteisen eurorahan. EU:n komissio on moittinut Suomea useaan otteeseen muita hitaammasta euroihin siirtymisestä käteisautomaateissa. Niinistön mukaan tilanne ei ole vertailukelpoinen, koska seteleitä ja kolikoita käytetään Suomessa euromaista suhteellisesti vähiten. -Saksalaisilla on noin kaksi ja puoli kertaa, espanjalaisilla lähes neljä kertaa enemmän käteistä käytössä kuin suomalaisilla, Niinistö huomautti.

Niinistö myöntää, että Suomi on viimeisiä maita, joissa euron saanti käteisenä toteutuu kattavasti automaateista. Ensimmäisen viikon jälkeen runsaat 80 prosenttia koneista antaisi euroja.
-Muutos ei tapahdu hetkessä. Muualla on järjestelmiä suljettuna ja vastaavasti pankkeja auki, jotta ihmiset saavat yön yli rahaa ennen uutta vuotta, Niinistö sanoi. Niinistö osallistui tiistaina EU:n valtiovarainministerien kokoukseen Brysselissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.