Mainos

Rahastoihin virtaa jälleen rahaa

Suomeen rekisteröityihin rahastoihin merkittiin toukokuussa uutta rahaa lähes neljä miljardia markkaa, kun sitä huhtikuussa merkittiin ainoastaan 1,3 miljardia.

Helsingin pörssin julkaiseman rahastoraportin mukaan rahastoihin sijoitettu pääoma kasvoi jo 80,4 miljardiin markkaan. Huhtikuussa pörssikurssien poukkoilu sai sijoittajat varovaisiksi, mutta toukokuun lukemat viittaavat alkuvuoden sijoitusinnon palanneen. Rahasto-osuuden omistajien määrä nousi huhtikuusta yli 36000:lla.

Huhtikuuhun nähden jokainen Suomeen sijoittava osakerahasto oli menettänyt arvoaan. Osakekurssien viimeaikaisesta putoamisesta huolimatta kaikkien rahastojen tuotot olivat kuitenkin vuositasolla plussalla, joidenkin jopa sata prosenttia. Toukokuussa sijoituksia tehtiin huomattavasti lääkealan ja biotekniikan osakerahastoihin. Kuukausitasolla eniten laskivat Leonian Kasvuosake (-19,9 prosenttia), Mandatum IT Small Firm (-16,7) ja Conventum Osake (-16,6). Muihinkin kuin Suomen osakkeisiin sijoittavien rahastojen arvot ovat niin ikään laskeneet kuukausitasolla. Myös yhdistelmärahastojen kuukausituotot olivat miinusmerkkisiä.

Osakemarkkinoilla vallinnut epävarmuus on saanut pääomaa virtaamaan korkorahastoihin. Varsinkin lyhyen koron rahastot pullistuivat toukokuussa. Pitkän koron rahastojen tuotot ovat olleet viimekuukaudet plussalla,
ja rahastojen vuositappiotkin ovat pienentyneet. Puolen vuoden tuotot ovat jo positiivisella puolella. Tammikuussa OP-Korko oli vuositasolla 4,6 prosenttia tappiolla, mutta toukokuun lopussa miinusta oli alle prosentti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.