Mainos

Rahapelifoorumi valvomaan pelitoimintaa

Erityinen rahapelifoorumi alkaa valvoa rahapelitoiminnan yhteiskunnallisia vaikutuksia. Rahapelifoorumin puheenjohtajana aloittaa kansanedustaja Matti Ahde.

Kansallisen rahapelipolitiikan linjauksia ryhdytään valmistelemaan erityisessä rahapelifoorumissa. Foorumin työssä tulee ottaa huomioon rahapelitoiminnan kansainvälistymisen vaikutukset sekä toimintaan kytkeytyvät sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset.

Rahapelifoorumi käsittelee myös muuhun arpajaistoimintaan, rahankeräyksiin ja viihdelaitetoimintaan liittyviä sosiaalisia ja taloudellisia kysymyksiä. Rahapelifoorumin puheenjohtajana on Veikkauksen entinen toimitusjohtaja kansanedustaja Matti Ahde (sd.).

Varapuheenjohtajista sen sijaan tuli kiistaa. Sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) esitti alkujaan varapuheenjohtajiksi sisäministeriön kansliapäällikköä Ritva Viljasta ja opetusministeriön kansliapäällikköä Markku Linnaa. Enemmistö hallituksesta halusi kuitenkin varapuheenjohtajiksi poliittikkoja. Niinpä valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa perjantaina varapuheenjohtajiksi nimitettiin kansanedustajat Kauko Juhantalo (kesk.) ja Eva Biaudet (r.)

Rahapelifoorumissa on eduskuntapuolueiden ja ministeriöiden sekä Fintoton, Raha-automaattiyhdistyksen ja Veikkauksen edustus. Foorumin toimintaa ohjaa ja seuraa ministerityöryhmä. Se aloittaa ja sovittaa yhteen rahapelialaan liittyviä hankkeita. Rahapelifoorumin toimikausi päättyy eduskunnan toimikauden päättyessä.

Foorumin perustaminen liittyy eduskunnan tahtoon. Arpajaislakiin liittämässään lausumassa eduskunta vaati hallitusta huolehtimaan siitä, että arpajaisten toimeenpanon yhteiskunnallisia vaikutuksia seurataan jatkuvasti. Arpajaisten toimeenpanon tarkoituksenmukaisuuden arviointiin esitettiin neuvottelukuntatyyppistä elintä, jonka tehtäväala olisi laajempi kuin nykyisen tavara-arpajaislautakunnan. Samalla eduskunta vaati hallitusta huolehtimaan myös siitä, että selvitetään erikseen sähköisissä verkoissa harjoitettavan arpajaistoiminnan sääntelytarvetta ja mahdollisuuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.