Mainos

Rahapelien riskiryhmässä tuhansia suomalaisia

Rahapelien riskiryhmään kuuluu noin 65 000 suomalaista, käy ilmi tuoreesta kyselytutkimuksesta. Runsaasti rahapelejä pelaavien riskiryhmään kuuluu nyt saatujen tulosten mukaan 1,5 prosenttia maamme yli 15-vuotiaista. Heille rahapelaaminen aiheuttaa oletettavasti taloudellisia, sosiaalisia tai terveydellisiä pulmia.

Suomalaisten rahapelaamista selvitti Taloustutkimus sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta. Tavoitteena oli tutkia rahapelaamisen yleisyyttä, pelaamisen useutta ja eri muotoja.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre totesi saatujen tulosten perusteella, että vastuullisuus on muistettava rahapelaamisen kehittyessä.

-Rahapelien järjestämiseen kuuluu olennaisesti se, että pelaaminen ei kasaudu liian pienelle joukolle, Mönkäre sanoi.

Runsaasti pelaavien joukko käyttää rahapelaamiseen keskimäärin 15 prosenttia nettokuukausituloistaan. Tämä ryhmä pelaa rahapelejä keskimäärin 12 miljoonalla eurolla kuukaudessa, mistä kertyy 11 prosenttia rahapelien kokonaismyynnistä.

Huomionarvoista tuloksissa oli, että nuorimmassa ikäryhmässä jopa 10 prosenttia vastaajista sijoittui riskipelaajien ryhmään. Kaikista tutkimukseen osallistuneista keskimäärin 74 prosenttia on pelannut jotakin rahapeliä vuoden aikana.

Taloustutkimus kysyi rahapelaamisesta keväällä puhelimitse yli 5000:lta 15-74-vuotiaalta suomalaiselta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.