Mainos

Rahapeliautomaattien päävoitot tuplaantuvat

Suomalaisia houkutellaan peliautomaateille maaliskuun alusta alkaen aikaisempaa isoimmilla päävoitoilla. Raha-automaattiyhdistys tuplaa peliautomaattien päävoitot. Pelipisteissä, kuten kaupoissa ja kioskeissa automaattien päävoitot kohoavat 20 eurosta 50 euroon, anniskeluravintoloissa 40 eurosta 75 euroon ja RAY:n omissa pelisaleissa 40-50 eurosta 75-100 euroon.

Raha-automaattiyhdistyksen pelivalikoimapäällikkö Mika Kirjavainen kertoo MTV:n uutisille, että korotus halutaan tehdä, koska inflaatio on syönyt voittojen arvoa.

- Tällä hetkellä 20 euroa ei ole niin suuri raha enää, mutta esimerkiksi 50 euron voitto on jo selkeästi isompi potti.

Uusien päävoittojen vaatimat muutostyöt automaatteihin aloitetaan maaliskuun alussa. Kaikken 19 000 automaatin olisi tarkoitus olla päivitetty elokuun loppuun mennessä.

Muut voitot pienenevät

Raha-automaattiyhdistyksen mukaan uudistuksen yhteydessä osaa muista voitoista joudutaan pienentämään. Samalla myös panoksia nostetaan osassa peleistä.

Päävoittoon oikeuttavat maksimipanokset säilyvät pelipisteissä yhdessä eurossa. Anniskeluravintoloissa maksimipanokset nostetaan eurosta 1,50 euroon ja pelisaleissa eurosta 1,50 - 2,00 euroon.

Riskinä alaikäisten ongelmapelaaminen

Rahapeliautomaatit ovat yksi koukuttavimmista pelimuodoista. Peliongelmaisia auttavan neuvontapuhelimen Peluurin kehittämipäällikkö Tapio Jaakkolan mukaan pelikoneiden uudistukset näkyvät myös ongelmapelaamisessa.

- Raha ylipäätänsä on pelaajilla yksi olennainen motivaatio pelata. Olisin toivonut, että päävoittojen nosto olisi yhdistetty siihen vaiheeseen, kun meidän arpajaislain muutos tulee voimaan, eli ikärajat nousee 18 vuoteen. Se tapahtuu toivottavasti vielä tämän vuoden aikana. Uskon, että tällä päävoittojen uudistuksella on ala-ikäisille suurempi vaikutus kuin vanhemmille pelaajille.

Korttimaksaminen lisääntyy

Myös rahapelien maksamisvaihtoehdot ovat uudistumassa. Tämän vuoden loppuun mennessä joka viidennellä rahapelikoneella voi maksaa kolikoiden sijasta pankkikortilla.

Peluurin asiantuntijan mukaan uudistus on pääsääntöisesti hyvä.

- Siihen sisältyy ikärajatunnistus automaattisesti eli alaikäiset eivät voi pelata pankkikortilla lainkaan. Lisäksi kortilla on mahdollisuus asettaa päivittäiset pelirajat, jotta pelaaja ei laita koneeseen rahaa yli varojensa, sanoo Jaakkola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.