Mainos

Rahanvaihtohuijarit vaanivat Hämeenlinnassa

Taitavat huijarit saattavat onnistua viemään seteleitä jopa suoraan kassasta. Poliisi kehottaa kauppiaita aina laskemaan vaihtorahat, jolloin välttyy huijaukselta.

Poliisi varoittaa kauppiaita rahanvaihtohuijareista, joita liikkuu varsinkin kesällä. Hämeenlinnan poliisin mukaan ulkomaalainen mies onnistui eilen Jukolassa sijaitsevassa kaupassa huijaamaan itselleen rahaa rahanvaihdon yhteydessä. Viimeksi rahanvaihtohuijareita liikkui Suomessa keväällä ja poliisi epäileekin, että Hämeenlinnan tapaus saattaa olla uuden huijausketjun alku.

Huijarit toimivat pyytämällä kassavirkailijaa ensin vaihtamaan isoja seteleitä pienemmiksi. Hetken päästä tekijä muuttaa kuitenkin mielensä ja haluaa vaihtaa rahat takaisin isompiin seteleihin. Vaikka tekijällä näyttää koko ajan olevan setelit käsissään, hän on erittäin taitava huomaamatta vetämään nipusta osan itselleen eikä vaihtosumma tapahtuman päätteeksi täsmää.

Poliisi varoittaa, että huijari voi myös huonoon kielitaitoon vedoten pyytää, että saa näyttää kassasta haluamiaan seteleitä. Tekijöiden taitotaso on niin korkea, että he onnistuvat viemään seteleitä tällä tekniikalla myös suoraan kassasta. Poliisi kehottaa kauppiaita aina laskemaan vaihtorahat, jolloin välttyy huijaukselta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.