Mainos

Rahanpesuilmoitusten määrä kasvoi

Ilmoitusmäärän kasvu johtui sekä ilmoitusvelvollisten piirin laajenemisesta että heidän aktiivisuutensa lisääntymisestä.

Keskusrikospoliisin rahanpesu selvittelykeskukselle tehtiin viime vuonna ennätysmäärä ilmoituksia epäilyttävistä liiketoimista.

Myös esitutkintaan siirrettyjen rahanpesuepäilyjen määrä oli suurempi kuin kertaakaan aiemmin. Ilmoituksia tehtiin kaikkiaan yli 4300, mikä oli 60 prosenttia edellisvuotta enemmän. Ilmoituksista runsaat 3 700 koski rahanpesuepäilyä ja vajaat 600 terrorismin rahoittamista.

Esitutkintaan siirrettiin 551 ilmoitusta. Määrä oli lähes kaksinkertainen vuoteen 2003 verrattuna. Esitutkintaan siirretyt tapaukset liittyivät useimmin talous- ja huumausainerikoksiin.

Ilmoitusmäärän kasvu johtui sekä ilmoitusvelvollisten piirin laajenemisesta että heidän aktiivisuutensa lisääntymisestä. Esitutkintaan siirrettyjen ilmoitusten määrän voimakas lisääntyminen selittyy osittain ilmoitusmäärän kasvulla, mutta siihen vaikuttivat myös ilmoitusten laadun paraneminen ja selvittelykeskuksen oman toiminnan tehostaminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.