Mainos

Rahankuljetusryöstöä tutkitaan paikallisena rikoksena

Poliisi mukaan ryöstölle ei vielä ole löytynyt pääepäiltyjä. Sitä tutkinnanjohtaja ei myönnä, ollaanko jo oltu lähellä pidätystilannetta.

Suomen Pankin Turun-konttorin pihalla maanantaina tapahtunutta raharyöstöä tutkitaan tällä hetkellä pääasiassa paikallisena rikoksena. Tutkimukset on keskitetty Turkuun ja niitä johdetaan sieltä. Ulkomaista järjestäytynyttä rikollisuutta ei silti suljeta pois ja tutkintalinjoja on edelleen useita.

- Kyllä se asia on täällä Turussa, kyllä tämä on paikallinen ryöstö ja täällä sitä tutkitaan ja paikallinen se on, mutta apuna käytetään niin pohjoismaisia kuin kansainvälisiäkin kontakteja, kertoo tutkinnanjohtaja Teijo Ristola Keskusrikospoliisista.

Ryöstölle ei vieläkään ole löytynyt pääepäiltyjä, mutta poliisi on kyennyt yksilöimään henkilöitä, joilla saattaa olla ryöstön kanssa tekemistä.

- Ketään sellaista henkilöä, josta voitaisiin sanoa, että hän on pääepäilty tai varmuudella tiedettäisiin, että hän on mukana tässä, niin meillä ei tiedossa toistaiseksi vielä ole, Ristola jatkaa.

Sitä Ristola ei myönnä, ollaanko jo oltu lähellä pidästystilannetta.

- Se on tutkinnallisesti sellainen seikka, että siitä olemme vähän vaitonaisia.

Ryöstö tapahtui valoisaan aikaan ja arkipäivänä, mutta silminnäkijöitä sille ei vartijoita lukuun ottamatta ole. Hekin kykenivät kertomaan olennaiset tietonsa jo tutkinnan alkuvaiheessa. Niinpä poliisi kaipaa yhä yleisövihjeitä ryöstöön mahdollisesti liittyvistä tapahtumista maanantaina iltapäivällä ja illansuussa. Se tiedetään, että ryöstäjiä oli kolme.

Poliisi kaipaa yhä silminnäkijähavaintoja pakoautosta. Pakoon osallistui ilmeisesti kaksi autoa. Ensimmäisenä ajoi farmarimallinen auto, jonka perässä tuli henkilöauto. Sitä ei tiedetä, oliko autoissa kuskit odottamassa.

Toistaiseksi poliisi on varma vain tekijöiden liikkeistä rikospaikalta aidan yli ja edelleen kahdella autolla 200 metrin päähän Ursininkadun ja Linnankadun risteykseen. Siitä eteenpäin tiedot ovat enemmän spekulaatiota kuin faktaa.

Maanantai-iltana kolme huppumiestä sai saaliikseen huomattavan summan rahaa, jota oltiin siirtämässä kuljetusautosta Suomen Pankkiin. Ryöstäjät ehtivät paeta juuri ennen poliisin saapumista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.