Mainos

Rahalaitokset kauppaavat luottoja ilman vakuuksia

Rahalaitokset kauppaavat entistä hanakammin luottoa ilman vakuuksia. Esimerkiksi Meritan Suorapankki kauppaa kirjeitse jopa 50 000 markan kulutusluottoja, joihin ei vaadita sen enempää etukäteissäästöjä, takaajia kuin vakuuksiakaan.

Kuluttaja-asiamies Erik Mickwitzin mielestä lainojen kauppaaminen tuo mieleen 80-luvun hullut vuodet. Esimerkiksi Meritan Suorapankilla viisivuotisen 30 000 markan lainan todellinen vuosikorko lähes 11 prosenttia. Mickwitzin sanoo, että asuntolainojen korko on kuitenkin alempi, mutta postimyyntifirmojen korot ovat selvästi yli 20 prosenttia.

Erityisesti nuorten velkaantuminen näkyy Mickwitzin mielestä siinä, että he jättävät kännykkälaskut maksamatta. Pankkien on taas luottoa antaessaan tarkistettava maksukyky, joten nuoriin kuin muihinkaan löyhäkätisyys ei hänen mielestään toivottavasti vaikuta haitallisesti.

Kuluttaja-asiamies Mickwitz ei aio puuttua luotonannon helppouteen, mutta markkinointiin kyllä, mikäli siihen aihetta tulee. Luotonantajat ottavat hänen mielestään riskejä löyhässä luotonannossaan. Pankeilla ei ole hänen mielestään varaa suuriin luottotappioihin.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.