Mainos

Rahakeräys Myyrmäen pommi-iskun uhreille tuottanut hyvin

Myyrmäen räjähdysonnettomuuksien uhreille järjestetty rahakeräys on tuottanut tähän mennessä jo 410 000 euroa. SPR ja Vantaan kaupunki ovat perustaneet erityisen toimikunnan, joka kartoittaa avustustarpeita. Avustukset on tarkoitus jakaa mahdollisimman pian tämän vuoden puolella.

Myyrmanni räjähdys

Lahjoitukset Myyrmäen räjähdysonnettomuuden uhreille ovat olleet yhdestä tuhanteen euroon. Vantaan kaupungin keräys on tuottanut tähän mennessä noin 400 000 euroa, joista eniten on yritysten, yhteisöjen ja kansalaisten lahjoituksia.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston 10 000 euron lahjoitussummaa ovat eniten kartoittaneet yritykset. SPR:n ja Vantaan kaupungin yhteisen Myyrmäki 11.10.2002 -rahaston toimikunta kokoontuu ensi viikon torstaina. - Ne yhteydenotot joita nyt on tullut koskevat mm. matkakuluja ja vaatteiden tuhoutumista. Tietenkin täytyy ottaa huomioon se, että joissakin perheissä voi olla sitten hyvinkin dramaattinen tilanne siltä osin, että siellä täytyy miettiä laajempaa avustusta, kertoo Myyrmäki-rahaston toimikunnan asiamies Satu Siikander.

Myös psykososiaalista apua aiotaan antaa tarvittaessa. Toimikunta odottaa noin sataa hakemusta ja avustusta aiotaan antaa mahdollisimman pian.
- Muun muassa selvitettäviä kysymyksiä on se, että miten verottaja suhtautuu. Onko avustus verotettavaa vai ei verotettavaa tuloa ja sen päätöksen saaminen kestää noin puolitoista kuukautta, Siikander sanoo.

Myyrmäen keräys ei kierrä ovelta ovelle, vaan lahjoitukset annetaan suoraan SPR:n katastrofirahastoon tai Vantaan kaupungin perustamille avustustileille.

Uhreja yhä sairaalassa

Myyrmannin pommiräjähdyksen jäljiltä on yhä sairaalahoidossa neljä ihmistä. Sairaalassa on edelleen kolme lasta ja yksi aikuinen. Heidän tilansa on vakava, mutta ei hengenvaarallinen. Sairaalassa oleville jää ilmeisesti loukkaantumisista pysyvät vammat.

Vantaalaisen kauppakeskus Myyrmannin räjähdyksessä vajaa kuukausi sitten kuoli seitsemän ja loukkaantui 80 ihmistä. Kauppakeskus aukesi korjauksen jälkeen yleisölle viime viikolla.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.